Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Exšpion Skripal se ozval z utajeného místa. Matce řekl o trubičce v krku

Autor: blv - 
3. srpna 2019
19:40

Po bývalém agentovi ruských a britských tajných služeb Sergeji Skripalovi a jeho dceři Julii jako by se slehla zem. Poté, co přežili otravu novičokem, žijí v přísném utajení. Zřejmě stále na území Velké Británie, kde se útok odehrál. Teď se o nich po dlouhé době objevila první informace. Skripal zavolal své matce a informace se dostala dokonce do médií, postěžoval si mimo jiné na zhoršené zdraví.

Skripal před několika dny oslavil 68. narozeniny a po dlouhých měsících při této příležitosti zavolal své matce Jeleně (90), která by ho ještě ráda viděla. U rozhovoru byla i jeho neteř Viktorija. Právě od ní se noviny Izvěstija dověděly o telefonátu.

Podle Viktorije rozhovor trval pouhých pět minut. Skripal se v něm matce omluvil, že nekomunikuje a že se stále nachází na území Velké Británie. Zpátky do Ruska se vrátit nehodlá. Postěžoval si také, že jeho zdraví se po útoku v Salisbury zhoršilo. Musí pravidelně navštěvovat lékaře a po operaci má v krku stále speciální trubičku.

Skripalova neteř: Zdržují se s Julií na různých místech

„Jak jsem pochopila, zdržují se v různých místech a stále je velmi důkladně hlídají. Bez povolení nesmí nikam ani na krok,“ řekla Viktorija deníku Izvestija. Podle ní by nebylo žádným překvapením, kdyby Skripala s dcerou drželi na některé z vojenských základen. V úvahu prý připadá i chemická laboratoř Porton Down, která patří britskému ministerstvu obrany a nachází se nedaleko Skripalova domu.

Skripal a jeho dcera se loni na jaře v jihoanglickém Salisbury stali terčem útoku armádním jedem novičok. Podle britských vyšetřovatelů pokus o atentát spáchali dva agenti ruské vojenské rozvědky. Skripalovi útok přežili a nyní žijí na neznámém místě ve Spojeném království. Julijina sestřenice Viktorija se podle ruských médií opakovaně pokoušela své příbuzné v Británii navštívit, ale tamní úřady jí pokaždé odepřely vízum.

snehulak ( 4. srpna 2019 08:14 )

Skřípal je nejspíš nový britský Kristus. Vstal z hrobu a tak si ho musí hlídat. Jen má po operaci slepého střeva trubičku v krku.

kukuku ( 4. srpna 2019 07:50 )

Skřípal je podle péče o něj určitě hódně cenný agent.
Nejspíš Britům prozradil, že Mendělejev objevil tabulku.

kukuku ( 4. srpna 2019 07:48 )

POTOM BUDE DOBRE

Manowar ( 4. srpna 2019 05:54 )

Hlavně tebe do blázince.

PPP150W ( 3. srpna 2019 21:55 )

Bohužel opět mimo téma, ale článek o zachráněných migrantech Španěly mně opět nadzvedl. Jaký rozdíl je mezi pašeráky lidí, kteří jsou zatýkáni když převážejí migranty po Evropě a mezi neziskovkami, které pašují migranty po moři? Vždyť nebýt jich, nemají koho pašovat ti na souši.

Zobrazit celou diskusi