Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Námořníci se udusili toxickými výpary. Rusko o supertajné jaderné ponorce mlží

Autor: ČTK - 
6. července 2019
20:18

V Rusku se dnes konal pohřeb 14 námořníků, kteří zahynuli v pondělí při požáru v podmořském plavidle určeném k ponorům do velkých hloubek. Informovala o tom agentura AP. Bližší podrobnosti tragédie v Barentsově moři nejsou známy, protože podle vládních činitelů podléhají státnímu utajení.

Ministerstvo obrany uvedlo, že námořníky zabily toxické výpary z ohně. Někteří požár přežili, armáda však nesdělila kolik. Nezveřejnila ani název plavidla. Ruská média spekulují, že plavidlem byla supertajná jaderná ponorka Lošarik, která provádí výzkum ve velkých hloubkách a je o ní známo jen málo podrobností.

Námořníci byli pohřbeni na hřbitově v Petrohradě, který armáda na dobu pohřbu uzavřela. Pohřbu se zúčastnili vysocí vojenští a námořní činitelé. Médiím byl přístup odepřen, mohla pouze navštívit hřbitov po ukončení obřadu.

Námořníci byli pohřbeni vedle některých členů posádky jaderné ponorky Kursk, která se potopila během námořního manévru v roce 2000 a při neštěstí přišlo o život všech 118 námořníků na palubě.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu již dříve uvedl, že pondělní požár vypukl v akumulátorové sekci a v určité míře se rozšířil. V plavidle byl také podle jeho slov jaderný reaktor, který ale nebyl poškozen.

pfafgesi ( 7. července 2019 00:45 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi