Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyhublá medvědice ušla 1500 kilometrů: Jídlo hledá v centru velkoměsta i na skládce

Autor: vk - 
20. června 2019
11:58

Tyhle fotografie lámou srdce. Zachycují vyčerpanou a vyhublou samici ledního medvěda, která stovky kilometrů od domova hledá potravu v ulicích průmyslového města Norilsk na Sibiři.

Vyhladovělá medvědice zaskočila především místní, kteří ledního medvěda neviděli přes 40 let! Odborníci se teď přou o to, co šelmu vyhnalo z jejího přirozeného prostředí v Arktidě až do města.

Podle některých špatně vidí a jednoduše se ztratila. Zřejmě bude i nemocná, protože celé hodiny leží na zemi a jen občas čenichá, jestli náhodou nezavětří nějakou potravu.

Na video se můžete podívat zde:

Kvůli medvědici už do Norilsku míří tým odborníků, jejichž úkolem je rozhodnout, co s ní bude dál. Na to, aby se vrátila zpátky do volné přírody, je ale příliš slabá.

sigmae ( 4. července 2019 01:55 )

a co jí takhle dát něco k snědku ?

nemocna ( 20. června 2019 17:33 )

Srdcervoucí zpráva, lidé ničí přírodu a tím i území zvířat kde žijí, kde měli potravu ted umírají hlady a někteří hledají pomoc u lidí, měli by je krmit všichni ti kde se takové zvíře někde objeví ne jen medvědi, ale i jiná zvířata, lidé by si měli uvědomit že zvířata mají také právo žít na této planetě a byli tady dříve než my, lidé jsou povinni je chránit a pomáhat jim ne je zabíjet a týrat, doufám že se chudák medvědice uzdraví a přibere aby mohla opět žít ve svém prostředí, lidi krmte zvířata nemají v přírodě co žrát, umírají!

cocumysvole ( 20. června 2019 12:40 )

Buďto ji dejte nažrat a nebo ji sežerte.

Zobrazit celou diskusi