Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na dálnici spadl balvan o velikosti budovy. Vážil 1600 tun, kompletně ji roztříštil

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
1. června 2019
08:40

Ke zcela unikátní události došlo koncem týdne na dálnici číslo 145 v americkém státě Colorado. Zhruba 19 kilometrů od města Dolores na ni ze stráně spadl masivní kámen a celou ji zavalil. Dosahoval extrémních rozměrů, byl velký jako obytný dům a vážil odhadem 1600 tun. Silničáři ho museli nechat odstranit kontrolovanou explozí, žádný stroj neměl dostatečně velkou sílu, aby ho byl schopný odtáhnout, informují Fox News.

Podle coloradského úřadu pro dopravní agendu byl balvan součástí většího sesuvu půdy, ke kterému došlo v pátek odpoledne. Celkem spadly dva kameny, kdy jeden byl výrazně větší než druhý, plus se zřítilo množství suti. Dálnice je na místě dopadu roztříštěná napadrť.

Nikomu se při incidentu nic nestalo a nikdo nebyl jeho svědkem. Na událost upozornili až řidiči, kteří dálnicí projížděli a nemohli pokračovat dál. Na stráni, kudy kámen padal, se nyní nachází téměř tři metry široký příkop.

Silničáři balvan z dálnice odstranili v pondělí pomocí kontrolované exploze. Druhý kámen stále zůstává na místě, ale jelikož dopadl těsně vedle dálnice, zatím nikomu nepřekáží. V současné chvíli dochází k úklidu zbytků po explozi a napadané suti. Kdy dojde k otevření cesty, není jisté, celý úsek bude vyžadovat kompletní přestavbu.

naidka ( 1. června 2019 11:06 )

Podle fotek bych tipovala naše Hřensko nebo Moravský kras.

krtek. ( 1. června 2019 10:20 )

Dánici ? už alespon vím . kde si berou silničáři vzor

Zobrazit celou diskusi