Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na D1 odstraňují svodidla. Řidiči pojedou jedním pruhem, pak prý „peklo“ skončí

Autor: ČTK - 
4. ledna 2019
21:50

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo v pátek večer ve 21 hodin budovat na dálnici D1 u Humpolce dopravní omezení ve směru na Prahu. Připravuje tak odstranění dočasných svodidel, což má v kritickém zúženém úseku přispět k lepšímu zprůjezdnění dálnice. Svodidla začne odklízet v sobotu nad ránem, řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Úsek mezi 90. a 94. kilometrem byl součástí modernizace dálnice mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, práce na něm ale zatím vůbec nezačaly.

Odstraněním svodidel se zúžený úsek zkrátí na deset kilometrů. Ve směru na Brno začne dopravní omezení kvůli odstraňování svodidel zřejmě v sobotu ve 14 hodin. Úsek má být bez dočasných svodidel nejpozději v úterý 8. ledna.

Už v pátek odpoledne začalo ŘSD uklízet sníh za svodidly, aby, až budou pryč, nebylo nutné čekat na průjezd vozidel zimní údržby. Na klimatických podmínkách podle Rýdla závisí i postup prací na odstraňování svodidel. Náhradní termín prací ŘSD stanovilo na 11. až 14. ledna. Dokud nebudou svodidla pryč, bude dálnice průjezdná v každém směru jedním pruhem.

Dálnice je zúžená mezi 90. kilometrem u Humpolce a 104. kilometrem u Větrného Jeníkova kvůli modernizaci, která začala v březnu. V prvních čtyřech kilometrech stavbaři ve středovém pásu vůbec nezačali pracovat, proto tam po odstranění provizorních svodidel bude dálnice průjezdná v plné šířce. Dalších deset kilometrů zůstane zúžených na dva pruhy.

Opravy dálnice v úseku se nepodařilo dokončit před zimou. V polovině prosince doprava na klíčové tepně v zúženém úseku několikrát zkolabovala. Problém s projetím měla v kolonách i auta zimní údržby. ŘSD nechalo následně jízdní pruhy v zúžení posunutím svodidel rozšířit.

gabreta ( 5. ledna 2019 11:35 )

Ty seš nejspíš Ukrajinec, kterej se na západ dostal nejdál k nám! Kdybys popojel, tak bys viděl, že takovejch uzavírek je na západě stovky, akorát řidiči se chovají ukázněně a ne jako tady!!!

vagin-analev ( 4. ledna 2019 22:26 )

Tady je vidět že strana a vláda dělá něco špatně. Ale věřím že jim soudruh putin a un pomůžou za podpory našeho velkého vládce soudruha emana.

Zobrazit celou diskusi