Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Potíže na D1 kvůli námraze: Několik nehod, voda z kanalizace a uzavřená dálnice

Aktualizováno -
22. února 2019
22:30
Autor: ČTK, for - 
22. února 2019
21:35

Dálnice D1 směrem na Brno byla dnes večer asi hodinu zavřená na 98. kilometru kvůli náledí. Provoz levým jízdním pruhem byl v tomto úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem obnoven kolem 20:45, bez omezení začala auta místem projíždět po 22:00, informovalo Národní dopravní informační centrum. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl na twitteru uvedl, že v místě se stalo pět dopravních nehod. Voda na dálnici zde podle něj vytéká z kanalizace, ŘSD zde omezí provoz a chystá opravy.

Dálnice byla uzavřena kvůli namrzající vodě z přetékající kanalizace ve středním dělícím pásu dálnice, napsal Rýdl. Při jedné z pěti nehod podle něj auto narazilo do vozidla hasičů. Z informací na webu policie vyplývá, že nehody se obešly bez zranění.

V kritickém úseku silničáři zavřou levé jízdní pruhy v obou směrech. „Ještě v noci oslovujeme dodavatele zemních prací tak, aby v horizontu hodin nastoupily na km 98 bagry k zahájení záchranné opravy kanalizačního systému dálnice,“ uvedl Rýdl. ŘSD plánuje provizorní prokopání odvodu odpadní vody.

Na 98. kilometru D1 je podle Rýdla nejnižší místo v okolí, kam se voda z dálnice stahuje a je odváděna kanalizací pryč. Rekonstrukci kanalizace zde při opravách dálnice prováděla společnost Geosan z italsko-česko-kazašského sdružení, které ŘSD z oprav kvůli jejich zpoždění už dřív vypovědělo, doplnil mluvčí.

Po dešťových přeháňkách začalo večer na Vysočině mrznout. Na regionálních silnicích v kraji zatím silničáři problémy nezaznamenali, řekl dispečer pro ČTK před 20:00.

V noci podle meteorologů teploty na Vysočině klesnou i deset stupňů pod nulu, v údolích místy až k minus 12 stupňům. Náledí se ale bude podle předpovědi vyskytovat ojediněle.

Jak vyplnit záznam o dopravní nehodě čtěte ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

havran2 ( 23. února 2019 13:38 )

Jak to,že ty naše dálnice nejsou stále v pořádku a pořád se do nich vráží miliardy ! ! !

Zobrazit celou diskusi