Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Uprchlík se schovával v palubní desce auta. Další našel úkryt u motoru

Autor: Darina Jíchová - 
27. května 2019
09:26

Pohraniční policii španělské enklávy Melilla nacházející se v severní Africe se naskytl kuriózní pohled. Strážníci zadrželi uprchlíky, kteří se pokoušeli dostat přes Melillu do Evropy. Jeden z mladíků ve věku 20 let byl nacpaný v kaslíku v palubní desce auta, další za zadními sedačkami a třetí byl pod kapotou. Tři ze čtyř migrantů skončili v péči lékařů, informoval deník Daily Mail.

Policisté v marockém městě Beni-Enzar, které leží na hranicích Melilly, v neděli v rozpětí tří hodin zastavili dvě osobní auta a jeden nákladní vůz se sklápěčkou s marockou poznávací značkou. Při bližší prohlídce se nestačili divit vynalézavosti pašeráků i zoufalství uprchlíků, kteří jsou schopni podstoupit téměř cokoliv, aby se dostali do Evropy.

Uprchlíkům hrozilo udušení

Strážníci nejprve objevili mladého muže v palubní desce, v dalším autě se skrývali dva uprchlíci, dvacetiletý muž byl pod kapotou, ležel skroucený kolem motoru. Patnáctiletá dívka byla schovaná pod zadními sedačkami. Poslední migrant, také ve věku kolem 20 let, cestoval pod sklápěčkou nákladního auta.

Na místo byl okamžitě povolán lékař, mladíkovi pod sklápěčkou hrozilo rozdrcení a uprchlíkovi u motoru zase popáleniny, všichni čtyři se mohli po cestě udusit. Podle policie migranti volí stále riskantnější způsoby, jak se dostat do Evropy, v lednu našli strážníci dva uprchlíky všité do matrací. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině