Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Úplný konec potratů. Nechtěných dětí se „nezbaví“ ani znásilněné, rozhodla guvernérka

16. května 2019
08:25

Alabamská guvernérka Kay Iveyová ve středu podepsala zákon, který ve státě na jihovýchodě USA zakazuje takřka všechny potraty, výjimkou bude jen stav ohrožující matku. Den předtím návrh schválil alabamský Senát. Proti zákonu hodlají protestovat některé americké lidskoprávní organizace, Americká unie občanských práv (ACLU) ho chce napadnout u soudu.

Zákonodárci v Alabamě zakázali ukončení těhotenství v jakékoli době gravidity s výjimkou stavu, který by ohrozil život matky. Republikáni odmítli i návrh demokratů, aby potrat byl umožněn ženám a dívkám, které se staly oběťmi znásilnění a incestu. Zákon vstoupí v platnost za šest měsíců.

Pokud někdo v Alabamě potrat v případě zavedení schváleného návrhu zákona provede, bude mu hrozit trest deseti až 99 let vězení. Žena, která interrupci podstoupí, trestně odpovědná nebude. Obhájci zpřísnění potratů tvrdí, že právo na život nenarozeného dítěte je nadřazeno všem ostatním právům.

Republikánští zákonodárci v Alabamě uvádějí, že smyslem návrhu je hlavně to, aby se potratům věnoval přímo Nejvyšší soud USA, který by mohl zvrátit precedenční rozhodnutí z kauzy Roeová versus Wade z roku 1973. To interrupce v USA de facto legalizovalo.

hera ( 17. května 2019 14:16 )

Pes Hovnes, tvůj příspěvek akorát strašně smrdí,l asi jak autor sám.
Cotoje, že nám nedá pokoje. Názor jiných lidí pro který se tak rozběsníš, že ztrácíš zdravý rozum! Nedivím se, že svět je takový jaký je.Chudáci, politování hodní jste oba, ale ty víc. Nenávist z tebe přímo tryská. Já jsem ty ženy neznásilnila, vzpamatuj se!!!

cotoje ( 17. května 2019 10:00 )

nejsi chlap jsi zkur du pel pohlupavý jdi do dupy i s odkazem rozumného na tom rozhodnuté není nic

cotoje ( 17. května 2019 09:57 )

Jsi vypatlaná khu rwa a přeji ti znásilnění ne jedno ale jak porodíš tak druhé a tak pořád dokud budeš moct rodit abys měla aspoň 10 děcek počatých ze znásilnění Já znám znásilněné dvě ta první byla znásilněná ve svých 12 letech a dodnes ač jí už je přes 50 let má poznamenaný psychický stav a druhá byla znásilněná ve starším věku policajti z ní toho násilníka stáhly obě tyto ženy jsou znásilněním poznamenané a to nedej bože porodit takto počaté dítě nemusely. Vůbec ty krávo nevíš co to znamená znásilnění

hera ( 16. května 2019 12:47 )

Myslím si, že mezi lidská práva by měla patřit právo počatého dítěte narodit se. Vy diskutující tu křičíte, že znásilněná a kdesi cosi. Kolik je těch znásilněných, kolik jste jich potkali a kolik žen jde na potrat jen ze své vlastní vůle.
Já osobně jsem za svůj život nepotkala ani jednu znásilněnou, ale ženských, které byly na potrat, no, hodně. Smutně, hodně. Kdo dal člověku právo zabít nenarozené dítě, KDO?
JE NĚKDO TAK VYSOKO, TAK VELKÝ, ŽE MUŽE ROZHODNOUT: NENAROZENÉHO ČLOVĚKA LZE ZABÍT A NEBUDE TO TRESTNÝ ČIN? JE NĚKDE NĚJAKÝ SNĚM, KONGRES, RADA STARŠÍCH ČI CO, CO SI MYSLÍ, ŽE MÁ PRÁVO O TOM ROZHODNOUT? Netrápí až do smrti tu ženu svědomí?
Věřím, že se jednou lidé zastaví a řeknou: Hrůza, co to děláme?

petr12 ( 16. května 2019 11:30 )

pak že nevládne jeblá politička!! Nový Zeland příklad političky která je nejen jeblá ale i neskutečně nebezpečná pro svojí ubohost vuči vlastním lidem a vstřícnost k muslimu.

Zobrazit celou diskusi