Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bouře s tornády zabily v USA dvě děti, strom je rozmačkal před zraky rodičů

Autor: peb, ČTK - 
14. dubna 2019
20:05

Jih Spojených států zasáhly v sobotu večer a v noci na neděli silné bouře, které na některých místech doprovázela tornáda. Nejméně dvě děti přišly o život a zhruba 12 dalších lidí utrpělo zranění, informovala agentura AP.

Na východě Texasu ve městě Lufkin zemřely dvě děti ve věku tři a osm let poté, co vichr vyvrátil strom a ten se zřítil na zadní sedadlo auta, v němž seděly. Jejich rodičům v přední části vozu se nic nestalo, řekl médiím policista Alton Lenderman. Město Luftkin se náchazí 185 kilometrů severovýchodně od Houstonu. 

Jistý muž na jihozápad od Memphisu ve státě Tennessee pak utrpěl zranění, když se při tornádu vznesl mobilní dům, v němž bydlí, a on z něj vypadl. 

Stát Mississippi bičovaly v sobotu večer a v noci vydatné lijáky, které se pak přesunuly do sousední Alabamy. Studenti Mississippské státní univerzity se ukryli ve sklepích a chodbách budov, když se k univerzitnímu areálu přiblížilo tornádo. Nikdo neutrpěl zranění, poškozena nebyla ani žádná z budov, v kampusu jsou ale popadané stromy.

Přívalové lijáky na některých místech způsobily bleskové záplavy, ve státech Texas, Mississippi, Louisiana a Arkansas bylo v sobotu pozdě večer více než 140 000 domácností bez dodávek elektrického proudu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi