Za oteplení nejen v Praze může příchod tlakové výše nad severní Evropou. Po sychravé neděli se tak v noci na pondělí z oblohy postupně začnou ztrácet mraky a začne se vyjasňovat. Pondělí už bude konečně tepleji. Meteorologové předpovídají, že bude polojasno až jasno. Nejvyšší teploty vystoupají na 12 až 14 °C. Ráno slabý, přes den mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s. 

Ani v úterý, ve středu a ve čtvrtek tomu nebude jinak. Žádný déšť, jen slunce a občas polojasná obloha. V úterý v Praze čekejme jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty 0 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 15 °C. Mírný východní vítr 2 až 6 m/s.

Obloha nad metropolí ve středu bude jasná až polojasná. Nejnižší noční teploty +1 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 17 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Ve čtvrtek opět polojasno až jasno, během dne přechodně až oblačno. Nejnižší noční teploty 3 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty zato vystoupají na 18 až 20 °C. Mírný východní vítr 2 až 6 m/s.

V pátek se rtuť teploměru se může přehoupnout dokonce přes 20 stupňů, bude jasno. V tomto duchu se ponese počasí i o víkendu.

Fotogalerie
17 fotografií