Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidožravý žralok doplaval přímo k lodi. Potápěč vzal čelisti jako výzvu

Autor: Mii - 
20. února 2019
10:35

Jsou to záběry jak z klasického filmu Čelisti. Fotografovi a komerčnímu potápěči Luku Thomovi se na pobřeží Austrálie podařilo zachytit blízké setkání s nebezpečným žralokem bílým, přezdívaným lidožravý. Ohromné zvíře se zakrvácenými zuby se od něj nacházelo jen několik centimetrů, informuje server News.com.au.

Thom fotografie pořídil na Neptunových ostrovech na jihu Austrálie, které jsou známy pro hojný výskyt žraloků – kdo se chce s tvorem setkat, často míří právě sem. Potápěči proto netrvalo dlouho, než si ho žralok bílý vyhledal. Jedinec, který k němu připlaval, měřil zhruba 4,8 metru a vážil 1350 kilogramů.

Nejdříve se jej snažil vyfotit jeho kolega. Žralok se ale tak „předváděl“, že se rozhodl vytáhnout fotoaparát také a zachytit, jak focení těchto tvorů probíhá. „Sledoval jsem, jak se Andrew Fox snaží pořídit úžasné snímky žraloka bílého, tak mě napadlo, že ho vyfotím, jak on fotí, protože se dostal neuvěřitelně blízko,“ uvedl Thom.

„V těch fotkách vidím příběh a moment. Není to jako video. Podíváte se na to a dokážete si představit, co se asi dělo,“ pokračoval potápěč. I když tvor vychází ze snímků děsivě, podle něj je značně nepochopený. „Tito žraloci jsou úžasná zvířata. Potřebujeme je chránit a snížit lidský dopad,“ myslí si Thom.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Cutedog ( 20. února 2019 15:41 )

Hele žralok není úplně nejhezčí zvíře ale je to pravda my lidi žralokům ničíme jejich životní prostředí

dementi-blesk-cz ( 20. února 2019 15:23 )

na tebe by měli vzít palici a klepnout na kebuli.

Cutedog ( 20. února 2019 15:20 )

Pane Bože lidožravý žralok jako vážně proč si všichni myslí že žralok čeká jen na to až někde v moři bude člověk aby ho mohl sežrat.Jako jo občas člověka napadne protože ho chce "ochutnat" ale takovej slon zabije ročně víc lidí než žralok.Všichni si myslí jak jsou nebezpeční a neměli by existovat ale my jim narušujeme jejich domov.

Remes ( 20. února 2019 13:00 )

Zapomněl na nulu no...jinak by to byl pořádný veliky sumec.Ale takhle riskovat může jen cvok.Leze mu dobrovolně téměř do tlamy

Remes ( 20. února 2019 12:57 )

Zapomněli na nulu no...jinak by to byl pořádný velký sumec. Ale takhle riskovat muže jen cvok...leze mu dobrovolně trenér do tlamy...

Zobrazit celou diskusi