Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trumpová se opřela do socialismu a komunismu. Zmínila i rodné Slovinsko

19. února 2019
18:15

Velkou podporu vyjádřila první dáma USA Melania Trumpová obyvatelům Venezuely. Na veřejném shromáždění v Miami řekla, že ví, jak se lidé v zemi musí cítit, protože sama na vlastní kůži zažila socialismus, když vyrůstala ve Slovinsku. O to víc si nyní cení svobody, kterou Amerika nabízí. Uvedl to server Washington Examiner.

„Mnoho z vás v této místnosti ví, jaké štěstí svoboda je, když dlouho žijete pod náporem socialismu a komunismu,“ uvedla Trumpová směrem k Venezuelanům s tím, že vyrůstala v podobné zemi. „Musíme zajistit, aby lidé ve Venezuele slyšeli jednotný hlas. Můj manžel tu dnes je, protože ho jejich utrpení trápí,“ pokračovala první dáma.

Slovinsko bylo v době narození Trumpové součástí Jugoslávie, kde vládl komunistický režim. Země dokonce nesla název Socialistická republika Slovinsko. O slovo socialistická přišla až roce 1991, kdy se stala samostatnou.

Venezuela se poslední týdny ocitá v krizi, kterou odstartoval tamní parlament, když neuznal druhý mandát dosavadního prezidenta Nicoláse Madura. Uvedl, že budou muset být vypsány nové volby, a jako dočasného prezidenta dosadil opozičního lídra Juana Guaidóa. Maduro to však odmítá a nové volby vypsat nechce.

Josef Rysavy ( 23. února 2019 10:07 )

Rad bych vas upozornil, ze se mylite. Jde o Pani Melaniji, soucasnou manzelku us presidenta D. Trumpa. O kom se vy zminujete, byla Ivana Zelnickova-byvala prvni manzelka D. Trumpa. Budte tak laskava a hlavne si to srovnejte v hlave.Jinak to pro vas muze byti zdravotne velmi nebezpecne. Dekuji JRR

Diginka ( 20. února 2019 22:39 )

díky Bohu, že tady nebal komunismus, stačí, že ho budovaji v zemi velkého bratra a ještě dnes v mnoha dalších zemích - např. Sev. Korei. Já odtud nepůjdu, já tu mám svoje bydlení, svoji zemi, ale vy byste mohl víc cestovat, třeba do S. Koree a to bez zpáteční letenky - Taurus, Actimel, 1912. Buon viagio!!!

Taurus70 ( 20. února 2019 06:27 )

Diginka diky takovym retardovanym kravkam jsme tam kde jsme, jen to zaslepeni demagogove nechteji videt,vase heslo hlavne ze ja se mam dobre ,Vy budete nejaka urednice nebo podobne neuzitecne lejno,ktere nevytvari zadne hodnoty ,za to si umi uzivat toho co vybudovali ostatni a vase dusevni pochody svedci o vasi moralce obdivovat obycejne zakerne vrahy a amoralni dobytek Havla ktery se taha s komediantkou kdyz mu umira zena je nasnade co jste za cloveka a jake hodnoty ctite,jsou to hodnoty nazyvane Zlate tele.😘

Actimel ( 19. února 2019 22:38 )

Ty si dej studený hadr na hlavu, Venca už se naštěstí smaží za to svoje dobro v pekle..je tam kde si to dávno zasloužil za to, kam tuto zem dostal! Ta jeho pravda a láska, svoboda a demokracie...je ten nejtěžší zločin na lidu českém! Zajímavé, že i ten Matuška se flákal za oceánem, ale jak mu prdlo u zadku už valil sem za českými doktory! Hrdinové, kritizovat, ale čerpat do morku kosti jenom výhody!!! Fuj tajbl...

Diginka ( 19. února 2019 20:01 )

Má pravdu paní Trumpová. Pár"rádoby" kritiků, by mohlo vědět, že tato paní pochází ze Slovinska a nenarodila se v Gottwaldově, dnešním Zlíně. A to ještě mohli Slovinci na rozdíl od nás volně cestovat. Nám musel cestu do zahraničí povolovat kdejaký trouba s červenou plackou a navrch nám banka zamítla doložku. A pokud jsme už vyjeli, tak jsme v zahraničí vypadali jako potulní psi bez peněz, protože jen málokomu se podařilo schovat před hranicí nějaké marky navíc. Děkuji panu Havlovi za to, že máme dnes svobodu, za kterou bojovalo hodně lidí i bratři Mašínové. Všem, kdo se uměli a postavili proti komunismu děkuji , že můžu žít dnes svůj život ve svobodě. a jak to říkal Waldemar Matuška, když už mít rudýho bratra, tak at je to Indián.

Zobrazit celou diskusi