Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Šílené bílé krysy“ tyranizují celé město. Skáčou před auta a navzájem se vraždí

Autor: Mii - 
25. ledna 2019
12:10

Je to jako v klasickém hororovém filmu Ptáci od Alfreda Hitchcocka. Jen se v hlavní roli místo rozzuřených opeřenců vyskytují stovky agresivních krys. Italské město Gattolino řeší problém, nad kterým zůstává expertům rozum stát. Po zdejších silnicích začaly ze dne na den běhat početné skupiny bílých hlodavců a vykazovat terorizující chování, které děsí místní obyvatele. Informuje o tom server The Guardian.

Začalo to náhle, ale o to silněji. Řidiči začali na zdejších silnicích zničehonic potkávat tolik krys – ještě ke všemu netypicky bílých – že nemohli po cestě pokračovat. Často tak zůstávali stát a jen zírali, co příroda do malé obce přinesla.

Problém trvá již několik dní a místní lidé si pomalu začínají zvykat. Nezvané návštěvníky nazvali „šílené bílé krysy“, protože jak se ukázalo, jejich počet a barva jsou ten nejmenší problém. Hlodavci jsou z nepochopitelného důvodu nesmírně agresivní a projíždějícím lidem skáčou před vozidla, kde se často začnou navzájem vraždit.

„Nikdy jsem nic podobného neviděl,“ komentoval úkaz pro místní deník jeden z hasičů, který byl pověřen s problémem bojovat. Patří do větší skupiny hasičů, policistů a deratizátorů, které povolalo vedení italské provincie Cesena, kde se Gattolino nachází.

Vylezly ven v honbě za potravou

Starostka města Francesca Lucchi ujišťovala obyvatele, že „profesionálové a experti věc řeší“. Do boje se zapojili také hygieničtí pracovníci a environmentální odborníci, aby se zjistilo, zda krysy nejsou nakaženy nějakou nemocí.

Ačkoli zatím není zcela jasné, kde se hlodavci vzali, předpokládá se, že pravděpodobně žili ve starém holubníku, který ukončil minulý rok svou činnost. Dosud zde měli skrýš a potravu, ale ta postupně došla a tak se rozhodli vyrazit do světa.

Respektují přitom hranice města, jak popsal místní barman jménem Piero. Krysy se totiž vyskytují na všech silnicích vedoucích směrem do města, ale zatím nevkročily za ceduli s nápisem Gattolino. „Nejsou hloupé. Ví, že s malou kočkou si zahrávat nemůžou,“ uvedl muž. Malá kočka je v překladu název města.

europa ( 22. srpna 2019 06:50 )

nemocna ( 7. února 2019 22:07 )

Kdyby vědci nedělali pokusy na zvířatech a nevymýšleli biologické zbraně zvířata by se chovala přirozeně tedy normálně, takto bud utečou nebo když se vědcům nehodí pustí to do přírody a bud to přežije nebo ne, jenže jaký je následek je jim jedno namnoží se jsou zmutované, naočkované nemocemi a chovají se bláznivě, mělo by se úplně zakázat vědcům používat a věznit ve svých laboratořích různá zvířata je to týrání nehorázné mučení, když chtějí bádat dělat pokusy at si to dělají navzájem na sobě

baronessa ( 25. ledna 2019 18:09 )

Hm, bílé krysy....jestli neutekly zmutované z nějaké laboratoře a venku se pak nepomnožily. Bůhví, co jim mohli naočkovat za nemoci.

soorry ( 25. ledna 2019 17:03 )

Kdepak jsou deratizéři?? Majitelé nechají objekty opuštěné, myši pak mají klid na množení. Jedy stojí peníze, tak na to kašlou, přitom je povinnost likvidovat tyto hlodavce.

msml20 ( 25. ledna 2019 13:07 )

To teda je hnus hnusů. Mně stačí vidět něco v televizi a ty hnusný mrchy se tam mihnou a okamžitě přepínám na jiný program. Tohle vidět ve skutečnosti, tak zešílím.

Zobrazit celou diskusi