Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šéf kosmetické firmy přiměl manažery plazit se po ulici. Málo prodávali

Autor: Mii - 
18. ledna 2019
20:00

Další video zobrazující nepřijatelné chování čínských firem ke svým zaměstnancům, se objevilo tento týden na sociálních sítích. Je na něm několik lidí v byznysovém oblečení, kteří jsou nuceni plazit se veřejně po ulici, protože podle svého šéfa nenaplnili roční cíle. Ponižující akt skončí až poté, co přijede policie. O tématu informoval web The Week.

Vše se seběhlo v čínském městě Tcheng-čou na východě země. Atypický trest zvolila firma vyrábějící kosmetické produkty, jejíž jméno místní média neuvedla. Její zaměstnanci, převážně ženy, údajně neprodali tolik produktů, kolik si jejich vedení představovalo, a chtělo je za to potrestat.

Minimálně jeden muž a šest žen tak byli vyhnáni ven na ulici, kde se pod vedením člověka nesoucího červenou vlajku museli plazit po zemi. Jakou roli hrál tento člověk, zda byl jejich šéfem, není známo. Akt nakonec ukončila až policie, která na místo přijela. Místní média uvádějí, že firma je nyní dočasně uzavřená.

Dobrovolné ponížení?

Jedna z žen, která se akce zúčastnila, později uvedla, že se po zemi plazila dobrovolně a nikdo ji k tomu nenutil. Udělala tak podle svých slov v rámci „sebedisciplíny“, protože jí samotné vadilo, že nenaplnila stanovené cíle. Prozradila také, většina ostatních účastníků patřila mezi management, nikdo z nižších pozic nucen nebyl.

Video přesto vyvolalo velkou vlnu nevole napříč sociálními sítěmi. Lidé podobné chování vůči zaměstnancům nazývali „nechutným“ a „odporným“ a podivovali se nad tím, že se něco podobného může v roce 2019 stát.

Nejde však o první případ, kdy vyplavalo na povrch podivné chování čínských firem ke svým zaměstnancům. Loni podobný poprask vyvolalo video, kde jsou pracovníci nuceni dávat si navzájem facky a pít moč.

hufnagll ( 19. ledna 2019 03:57 )

Kdyby to šlo tak bych nechal všechny poslance a senátory plazit se po Václaváku nahoru a dolu za ty jejich podvody,zlodějny a falše.

Zobrazit celou diskusi