Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Papež vyzval matky v Sixtinské kapli ke kojení. Přidal radu i do postele

Autor: Darina Jíchová - 
15. ledna 2019
23:50

Papež František (82) během mše v Sixtinské kapli rozdával rady rodičům. Řekl jim, že je v pořádku, když se hádají, ale vyzval je k tomu, ať své spory neřeší před dětmi. Další část svého kázání věnoval kojení. Přítomným matkám řekl, že by měly děti nakojit bez ohledu na to, kde jsou, klidně přímo při mši, informoval web deníku Daily Mail.

Svatý otec kázal u příležitosti svátku Křesť páně, který křeťané oslavili v neděli 13. ledna. Během obřadu došlo ke křtu 27 dětí. Papež František měl během mše pár rad pro přítomné rodiče. „Jestli pláčou z hladu, nakojte je. Chceme, aby děti byly spokojené. Ano, nakojte je přímo tady v Sixtinské kapli,“ vyzval matky a dodal: „Kojte děti, matky, Pán to tak chce.“

Papež František během svého kázaní vyzval matky, aby kojily. Rodičům  řekl, že hádat se je normální. Papež František během svého kázaní vyzval matky, aby kojily. Rodičům řekl, že hádat se je normální. | Profimedia.cz

Papež prohlásil, že úkolem rodičů je předat dětem víru. Dlouho také mluvil o „utrpení“, kterým si děti prochází, když se jejich rodiče hádají. „Rád bych vám dal radu, takové doporučení, nikdy se nehádejte před dětmi, nikdy,“ řekl František. Zároveň doplnil, že hádky jsou součástí každého vztahu.

Papežova manželská poradna

„Klidně se hádejte, ale ne před dětmi. Ty to nepotřebují vidět, ani slyšet. Prosím, děkuju a omlouvám se, jsou základní fráze, které bychom všichni měli používat,“ rady párům rozdává papež František už od té doby, kdy vstoupil do jezuitského řádu. Pravidelně také vyzývá matky, aby se nestyděly a děti kojily na veřejnosti. „Manželé by do postele nikdy neměli ulehat naštvaní,“ uzavřel své kázání.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi