Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama v Tyrolsku: Holčička (7) se zřítila ze sedačky lanovky, utrpěla vážná zranění

Autor: Mii - 
27. prosince 2018
11:05

K nešťastné události došlo ve středu odpoledne v lyžařské oblasti Ellmau v Tyrolsku. Sedmiletá dívka vypadla ze sedačkové lanovky a utrpěla vážná zranění. Její lyžařský instruktor se ji nejdříve snažil zachytit, ale nedokázal ji udržet a dívka se zřítila z 10 metrů na svah. Informuje o tom německý list Bild.

Dívka se ve středisku pohybovala s lyžařskou školou, v rámci které se učila lyžovat. V jeden moment, během kurzu, nasedala na sedačkovou lanovku určenou pro šest lidí a ztratila jednu svou hůlku.

Tím problémy zdaleka neskončily. Po chvíli jízdy na lanovce totiž holčička vyklouzla ze sedačky. Její instruktor si problému všiml a dívku zachytil, nedokázal ji ale udržet déle jak dvě minuty a lyžařská studentka z lanovky zcela vypadla.

Podle rakouského deníku Tiroler Tageszeitung padala deset metrů, než narazila na tvrdý svah. Na místě utrpěla vážná zranění levé dolní nohy a musel pro ni přiletět vrtulník.

Podle místní policie měla dívka vzhledem k výšce pádu štěstí, že přežila. Momentálně se nachází v nemocnici Kufstein a věnují se jí lékaři. Policie mezitím vyšetřuje, jak přesně k incidentu došlo.

Monnaa ( 6. ledna 2019 20:41 )

Tvl. To není podstatné snad,

baronessa ( 27. prosince 2018 12:00 )

Levá dolní noha? Nemá tam být zadní??

Zobrazit celou diskusi