Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Restaurací v Japonsku otřásla obří exploze: Zranila nejméně 42 lidí

Aktualizováno -
16. prosince 2018
20:10
Autor: peb, ČTK - 
16. prosince 2018
16:58

Při výbuchu v restauraci na severu Japonska bylo dnes zraněno 42 lidí. Podle agentur AFP a AP to sdělila místní policie. Většina lidí byla zraněna lehce, jeden člověk je ale ve vážném stavu, podle agentury Kjódó v kritickém. Příčinu exploze místní úřady teprve vyšetřují, podle zpravodajského serveru BBC mohlo jít o únik plynu.

Výbuch se stal ve městě Sapporo na jihu ostrova Hokkaidó. Podle agentury Kjódó a veřejnoprávní televize NHK exploze způsobila požár a zřícení sousedních budov. Na fotografiích na sociálních sítích jsou vidět trosky budovy restaurace v plamenech.

Zranění byli urychleně převezeni k ošetření do blízkých nemocnic. Na televizních záběrech je vidět šedý dým stoupající z restaurace, do níž desítky hasičů stříkaly vodu. Podle AP byla budova ohořelá a málem se zřítila. Policie a hasiči rovněž varovali místní obyvatele před možností další exploze.

Policisté přístup k místu neštěstí z obavy z dalších explozí uzavřely, napsala BBC. Podle svědků výbuch, který zněl jako hrom, rozbil okna v okolních domech.

Agentura AP uvedla, že se rozbila okna sousední obytné budovy a automobily zaparkované venku byly částečně zasypány střepy. Jeden ze svědků televizi NHK řekl, že po výbuchu cítil plyn. Televize uvedla, že místní úřady se rozhodly zajistit nouzové přístřeší pro obyvatele sousedních domů. Mají tam i přespat, aby nebyli vystaveni kouři.

Výbuch v japonské restauraci zranil 41 lidí Výbuch v japonské restauraci zranil 41 lidí | Reuters

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi