Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Připravte se na pohřeb, říkali lékaři rodičům. Malý bojovník to nevzdal a přežil

Autor: peb - 
16. prosince 2018
20:04

Mladému páru z amerického státu Indiana se narodil chlapeček Rowan o tři měsíce dříve a s nekrotizující enterokolitidou, agresivním onemocněním, které napadalo jeho trávicí orgány. Lékaři nedávali dítěti více než jednoprocentní šanci na přežití a sdělili jeho otci Danielu Breytsovi, že se má připravit na pohřeb. Rowan však přežil a po náročné transplantaci prospívá. Informoval tak web Fox News. 

„Bez tenkého střeva by nemohl zpracovat potravu, nikdy by nemohl vyrůst. Byl příliš malý na transplantaci. Byl to rozsudek smrti,“ řekl Breyts o synově stavu po narození. „Plakali jsme a říkali mu, že jak ho milujeme a že si přejeme, abychom mohli něco udělat,“ pokračoval. 

Ale místo toho,aby se Rowanůlv stav zhoršoval, začal se lepšit. „Řekli jsme si, že když to nevzdává on, tak my taky ne,“ líčil Breyts. Lékaři v  Rileysově dětské nemocnci v Indianě nakonec souhlasili s transplantací střev. Za čtyři dne poté podstoupil malý Rowan náročnou operaci. Lékařka, která zákrok vedla, pak rodičům sdělila šokující informaci. „Řekla mi, že velká část střeva byla růžová a životaschopná, což je přesný opak toho, co jsme očekávali,“ vysvětloval Breyts. Po sedmi měsících se mohl malý Rowan poprvé podívat domů. 

„Vidět ho teď a vědět, jak maličký byl a čím prošel, je pro mě zázrak,“ svěřil se Daniel Breyts pro Fox. Mnoho dárců rodičům pomohlo a přispělo jim na jejich výdaje se synovou léčbou. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Bohuslava ehokova ( 17. prosince 2018 19:37 )

Jak někdo může napsat,že je to dítě škaredé.Když je tak nenemocné.Je to vůle boha a lékařů.😊

zacoaproc ( 17. prosince 2018 09:39 )

Hnusné dítě.

Zobrazit celou diskusi