Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Rychle se to pohybovalo.“ Piloti zpozorovali UFO, úřad prošetřuje podezření na mimozemšťany

Autor: Mii - 
15. listopadu 2018
21:15

Neobvyklý pohled se minulý týden naskytl několika komerčním pilotům v Irsku. Během letu viděli zvláštní zářivá světla, která náhle mizela ve velké rychlosti. Nejdříve si mysleli, že jde o vojenské cvičení, ale později zjistili, že žádná akce se nekonala. Snažili se tak přijít s jiným vysvětlením, ale nic je nenapadlo. Incident proto začal vyšetřovat irský letecký úřad, informuje server The Guardian.

K pozorování došlo v pátek 9. listopadu, kdy pilotka British Airways řídící letadlo z Montrealu kontaktovala operátora na letišti Shannon, že vidí vedle svého letadla podivný objekt. Zeptala se proto, jestli se koná na západním pobřeží Irska nějaké vojenské cvičení, ale dostala negativní odpověď.

„Rychle se to pohybovalo. Nejdříve se to dotklo levé strany a pak se to rychle přesunulo na sever. Vypadalo to jako velké jasné světlo, které zmizelo ve velké rychlosti,“ popisovala pilotka.

Podle svých slov věděla, že objekt ji s největší pravděpodobností mine a nebude muset dělat nějaké složité manévry. Byla ale zvědavá, co to je. Její zvědavost ještě narostla, když zjistila, že podivné světlo spatřili i další piloti.

Spíš meteority, než mimozemšťané

Jedním z nich byl pilot společnosti Virgin Airlines, který řídil letadlo z Orlanda do Manchesteru. Podle něj věc vypadala jako „meteorit nebo nějaká věc, která právě vstoupila do atmosféry“. I on potvrdil, že velice zářila a sledovala jistou trajektorii. Jakmile úkaz oznámil, ozval se další kolega: „Jsem rád, že nejsem jediný,“ zaznělo z rádia.

Irský letecký úřad se v reakci rozhodl incident prověřit. Mluvčí úřadu serveru Irish Times potvrdil, že půjde o standardní vyšetřování, žádnou nálepku „přísně tajné“ nedostane. Uvedl také, že si nemyslí, že by neidentifikovatelný objekt na obloze byli mimozemšťané. Podle něj půjde spíše o meteority.

Podivných pozorování měli v piloti v minulosti několik:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

johanvonbahnhof ( 16. listopadu 2018 00:23 )

Meteorit ja vyšitý! Meteorit si to občas poplete a prostě neví kam má padat a tak rád změní směr letu, výšku i rychlost...

cocumysvole ( 15. listopadu 2018 21:37 )

Rychle se to pohybovalo. Nejdříve se to dotklo levé strany a pak se to rychle přesunulo na sever. Na sto procent meteotit a cestou se mazlil s letadlem.

Zobrazit celou diskusi
Další články
Články odjinud