Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Veganka s nožem vyhrožovala matce kvůli masové omáčce. Doplatila na to

Autor: peb - 
2. listopadu 2018
17:15

Pokutu v přepočtu 26,5 tisíce korun dostala v Itálii žena (48) po dramatickém sporu v rodině. Vegenka vyhrožovala pobodáním vlastní matce kvůli tomu, že seniorka v její přítomnosti vařila tradiční boloňskou masovou omáčku známou také jako boloňské ragú. Informovaly o tom italské noviny Gazzete di Modena. 

Žena, která se ke své matce nedávno přistěhovala, řekla soudu, že se dlouho snaží „vyhýbat čichovému kontaktu“ s veškerými živočišnými produkty. Podle jejích právníků docházelo v jejich domácnosti k četným epizodám agrese, vždy kvůli jídlu. Věci se nakonec vyhrotily, dcera vzala kuchyňský nůž a vyhrožovala své matce zabitím. 

„Pokud s tím nepřestaneš sama, donutím tě přestat já. Přestaň vařit ragú, nebo tě bodnu do žaludku,“ řekla prý dcera mamince.  

Soud dal po dvou letech za pravdu matce a nařídil nabroušené vegance zaplatit částku ve výši 26, 419 korun. 

Co je boloňské ragú?

Boloňská omáčka, nebo boloňské ragú je druh omáčky, původně z italské Bologni. Jejím základem jsou rajčata a mleté maso. V Bologni se původně přidávala především k lasagním, postupně se ale rozšířila po celém světě a dnes se nejvíce servíruje se špagetami.

prasatkopepicek ( 2. listopadu 2018 18:42 )

Mela ji tu bolonskou narvat do huby trychtyrem. Tihle hnojozrouti jsou vymasteny paka.

andorea ( 2. listopadu 2018 17:52 )

48 let a blbá až hrůza.

Zobrazit celou diskusi