Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Drama v letadle Trumpové: Palubu Air Force Two zaplnil kouř, lidé nemohli dýchat

Autor: Darina Jíchová - 
17. října 2018
16:34

Letadlo první dámy USA Melanie Trumpové se muselo otočit a vrátit na letiště na vojenské základně v Marylandu. Palubu zaplnil kouř, novináři si před ústy museli držet vlhké ručníky, aby mohli dýchat. Mluvčí první dámy uvedla, že šlo o „drobnou technickou závadu“, informoval deník Daily Mail.

Trumpová byla na cestě do Filadelfie, asi 10 minut po odletu se ale z kokpitu začal šířit kouř. Ten pak zahalil i část, kde seděli novináři. Agenti tajných služeb okamžitě vyskočili a běželi do kokpitu. Piloti hlásili „malou technickou závadu“ a rozhodli se letadlo obrátit. Došlo prý k poruše v komunikačním zařízení. Novináři spekulovali o zkratu.

Melania Trumpová při evakuaci letadla zachovala naprostý klid. Letadlo první dámy USA se muselo vrátit na letiště, palubu zaplnil kouř. Všichni cestující jsou v pořádku, (17.10.2018). Melania Trumpová při evakuaci letadla zachovala naprostý klid. Letadlo první dámy USA se muselo vrátit na letiště, palubu zaplnil kouř. Všichni cestující jsou v pořádku, (17.10.2018). | reprofoto/twitter

Kouř šel z kokpitu

Novináři si přes ústa museli držet vlhké ručníky, aby se jim lépe dýchalo. Mluvčí Trumpové Stephanie Grishamová uvedla, že všichni cestující včetně první dámy jsou v pořádku. Její prohlášení potvrdili sami reportéři. Dodali, že si všimli kouře vycházejícího z kokpitu a cítíli, že se něco pálí. „Ten pach byl čím dál intenzivnější,“ sdělil jeden z novinářů.

První dáma byla na cestě na konferenci, kde měla mluvit o novorozeneckém abstinenčním syndromu. Jedná se o kondici, která se objevuje u dětí, jejichž matka byla v době těhotenství závislá na drogách. Trumpová cestu nezrušila a na konferenci plánuje vystoupit.  Na základně Andrews přesedla Trumpová do jiného letadla a vydala se do cíle své cesty, oznámil Bílý dům.

Zobrazit celou diskusi