Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Není možné věřit v Boha a být mafiánem,“ řekl papež a uctil v Palermu zabitého kněze

Autor: ČTK, AKu - 
15. září 2018
16:21

Papež František v sobotu v Palermu důrazně odsoudil zločineckou mafii. Nejvyšší představitel římskokatolické církve navštívil správní středisko Sicílie s cílem uctít památku kněze Giuseppe Puglisiho, kterého před 25 lety mafie zavraždila.

„Není možné věřit v Boha a být mafiánem. Kdo je mafián, nežije jako křesťan, neboť svým životem hanobí Boží lásku,“ pronesl podle agentury AFP papež na shromáždění pod širým nebem v přístavní čtvrti Palerma, kde jeho kázání pozorně poslouchal velký zástup lidí.

„Jestliže mafiánská litanie je nevíš, kdo jsem já‘, pak křesťanova zní ‚potřebuji tě‘. Jestliže mafián hrozí ‚zaplatíš mi‘, pak křesťan se modlí ‚Pane, pomoz mi mít rád‘. Proto mafiánům říkám, změňte se. Přestaňte myslet sami na sebe a na svoje peníze, obraťte se,“ řekl František.

Kněz Puglisi byl zavražděn 15. září 1993, v den svých 56. narozenin, během krvavé ofenzivy mafie proti státu a proti všem, kdo ohrožovali její existenci. Rok před Puglisim se oběťmi tohoto účtování s nepohodlnými lidmi v Palermu stali i neohrožení bojovníci s mafií, soudci Giovanni Falcone a Paolo Borsellino.

Nezadat ( 26. září 2018 15:28 )

Mě zneužít 5 letou dceru,tak toho kněze róhnu taky.

Antonin Blaha ( 16. září 2018 00:21 )

 Kdyz muze byt ancikryst papezem proc ne?👿

Zobrazit celou diskusi