Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na oslavy KLDR dorazil i herec Depardieu. Čelí obvinění ze znásilnění

Autor: Darina Jíchová - 
10. září 2018
11:50

Severní Korea v neděli 9. září oslavila 70. výročí svého vzniku, masových oslav se účastnil také kontroverzní francouzský herec s ruským občanstvím Gerard Depardieu (69). Herec je spojen s několika skandály: čelí obvinění ze znásilnění a ve své nové vlasti Rusku je na seznamu dlužníků, uvedl deník Daily Mail.

Co dělal Depardieu v Pchjongjangu? Novináři si nejsou jistí, zda byl na oslavách pouhým hostem, nebo zda se později účastnil i kulturního programu. Sám herec s reportéry komunikovat odmítl. Editor deníku NK News Oliver Hotham uvedl, že herec pobýval v hotelu Jangokdo.

Se členem turecké delegace si Depardieu udělal selfie na letišti v Pchjongjangu. Se členem turecké delegace si Depardieu udělal selfie na letišti v Pchjongjangu. | reprofoto/twitter

„Herec odmítl odpovědět na jakékoliv otázky tisku, dokonce se nechtěl ani fotografovat,“ napsal na Twitteru Hotham. Dodal, že Depardieův tým se staral o to, aby herec nebyl zachycen na žádném jejich snímku. Novinářům se ho přece jen podařilo vyfotit v davu na Kim Ir-senově náměstí, kde sledoval průběh oslav.

Na letišti ale žádost fanoušků o selfie neodmítl. Na jedné z fotek zapózoval se členem turecké delegace. Novináři uvedli, že Francouz působil velmi sklesle.

Obvinění ze znásilnění

Na konci srpna byl Depardieu obviněn ze znásilnění dvaadvacetileté francouzské herečky. K útoku mělo dojít v jeho pařížském bytě. Žena vypověděla, že ji herec znásilnil dvakrát, nejprve 7. srpna a pak 13. srpna. Stalo se tak během neoficiální divadelní zkoušky.

Herec obvinění vehementně popírá, pařížská prokuratura podle deníku Le Parisien zahájila předběžné vyšetřování. Není to jediné řízení, které proti němu bylo letos zahájeno. V Rusku se v červnu ocitl na seznamu dlužníků.

V Rusku odmítá platit daně

Depardieu je od roku 2013 občanem Ruské federace, občanství mu udělil prezident Vladimir Putin. Přestože herec tvrdí, že má k Rusku vlídný stav, v zemi nežije a ani tam neplatí daně. V červnu tohoto roku proti němu bylo zahájeno exekuční řízení. Herec dostal pokutu a řízení bylo po 2 týdnech uzavřeno. V oficiálním záznamu stojí, že dlužník v Rusku nevlastní žádný majetek, tudíž mu úřady nemají co zabavit.

Francie je pro něj zemí idiotů

Francouz se během své kariéry objevil v bezmála 200 filmech a na svém kontě má řadu ocenění. Ještě donedávna platil za velmi oblíbeného herce. Popularitu na domácí scéně ztratil nejen kvůli obvinění ze znásilnění, ale i kvůli kritice vlasti.

„Ne, jsem světoobčan. Francie se stala Disneylandem pro cizince, obývají ji idioti, kteří vyrábí vína a páchnoucí sýr pro turisty. Už tam neexistuje žádná svoboda, lidé jsou manipulováni,“ řekl Depardieu italskému listu Corriere della Sera v roce 2016.

sores ( 10. září 2018 16:45 )

Vždycky se mi hodně hnusil! A teď ještě více,brrr.

Zobrazit celou diskusi