Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

První foto řidiče zeleného náklaďáku z Janova: Koukal jsem smrti do očí!

Autor: msj - 
17. srpna 2018
07:16

Toto je první fotografie řidiče zeleného náklaďáku, který v Janově při kolapsu mostu zadupl brzdu jen několik málo metrů před jistou smrtí. Luigi Fiorillo se zrovna vracel z práce domů, když se před ním začala otevírat propast.

Luigi Fiorillo, sedmatřicetiletý otec čtyř dětí, instinktivně zabrzdil svůj náklaďák a sledoval, jak se mu před očima bortí most Morandi v italském Janově. Zahraniční média ho občas označují titulem „Zázrak z Janova.“ Kdyby nebylo jeho rychlé reakce, mohl být jedním z mrtvých, kterých už je teď minimálně 39.

Okolí Luigiho popisuje jako přátelského a tvrdě pracujícího. Tenhle hovorný sympaťák teď pro britský list Daily Mail popsal, jak unikl smrti. „Na tom mostě jsem se koukal smrti přímo do očí. Zachránil mě zázrak,“ uvedl.

Viděl jsem, jak mě auto zleva předjíždí. Před sebou jsem pak žádný vůz neměl. Pak jsem zahlédl vozy padající z mostu. Zadupl jsem brzdy a zastavil jsem. Snažil jsem se tam dát zpátečku, ale nešlo to. Prostě jsem jen vyskočil ven a odešel pár metrů. Když jsem viděl, jak blízko jsem od kraje, tak jsem utíkal,“ popisuje hrůzy Luigi.

Jeho náklaďák pořád stojí na mostě. Luigi se z tragédie zotavuje doma během toho, co si o něm povídá celý svět.

Už je v pořádku, ale byl v šoku. Nedovedete si to ani představit. Byl tak strašně blízko smrti. Spousta lidí takové štěstí neměla. Doufáme, že mu bude brzy dobře,“ řekla Patrizia Damonte, Luigiho šéfová.

Fiorillo si nedávno vzal svou dlouholetou přítelkyni Inu Medvyedyevu z Ukrajiny. Je jedním z řidičů, které od smrti dělily pouhé sekundy. O zázraku se může mluvit také v případě českého řidiče Martina, který se svým kamionem z mostu spadl, ale tragédii přežil. Nyní se zotavuje v italské nemocnici. Má zlomený nos, žebra a propíchnutou plíci. 

 

Zobrazit celou diskusi