Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Poslanec podváděl ženu s asistentkou. Ke třem dcerám přidal bokem i syna

Autor: Darina Jíchová - 
26. června 2018
19:25

Na oko vzorný manžel, ve skutečnosti pěkný proutník. Poslanec Huw Merriman (44) z Konzervativní strany premiérky Theresy Mayové v minulosti čelil obvinění ze sexuálního obtěžování na pracovišti. Britského politika obvinila kolegyně, se kterou měl krátkou aférku. Poměr na pracovišti udržoval i v parlamentu, kdo ho z nevěry usvědčil až syn, kterého má se svou bývalou asistentkou. Merriman je už 11 let ženatý, s manželkou Victorií má tři dcery, uvedl britský web Daily Mail.

Merriman podle zdroje Daily Mailu v parlamentu udržoval poměr se svou bývalou asistentkou Henriettou Mortonovou-Kingovou (29), která v současnosti pracuje jako lékařka na kosmetické klinice. Poslanec je podle všeho otcem jejího 20měsíčního dítěte. Jejich vztah začal v roce 2015 a trval i v době, kdy pro něj Mortonová-Kingová už nepracovala.

Jméno poslance podle všeho zřejmě není uvedeno na rodném listě dítěte, poslanec uvedl, že „svého syna již několikrát viděl, přestože vztah s jeho matkou již ukončil“. Podle rodinného přítele je jeho žena Victorie „naprosto zničená“, už po jeho boku ustála jeden skandál, když v roce 2016 čelil obvinění ze sexuálního obtěžování. Další zdroj tvrdí, že Merrimenová o všem věděla.

Další sexuální skandál poslance už řešil soud

Před dvěma lety Merrimana žalovala jeho tehdejší kolegyně, se kterou pracoval v bance Lehman Brothers, právnička Patronia Campbellová. Tvrdila, že spolu měli krátkou aférku, po které na ni Merrimen dorážel. „Říkal mi, že ho vzrušují moje nohy a že si mě chce vzít,“ uvedla Campbellová. Poslanec jejich vztah a obvinění popřel.

Campbellová ho před pracovním tribunálem označila za „notorického sukničkáře“, který měl mimo ni ještě další řadu románků. Uvedla, že jí několikrát naznačoval, že by s ní chtěl sexuální vztah. Požadovala odškodné v přepočtu sedm milionů korun. Později, ale obvinění stáhla. Následně byla z banky propuštěná, vedení jí sdělilo, že byla „nadbytečná“. Jednání zaměstnavatelů považuje za nespravedlivé, Merriman o práci nepřišel.

Manželka o vztahu prý věděla

Poměr s Mortonovou-Kingovou udržoval i poté, co odešla z jeho kanceláře, lékařka žije jen pár kilometrů od rodinného domu Merrimanových. „Huw a Hetty si spolu začali, když dělala u něj v kanceláři, a ve vztahu pokračovali, i když odešla na lékařskou praxi do nemocnice u Hastingsu. Tam i porodila,“ sdělil novinářům známý milenců. „Rozešli se a Huw se, jako vždycky, vrátil k manželce, ta o aféře věděla,“ dodal zdroj.

Merrimerová odmítla situaci komentovat a k zastižení nebyl ani její manžel, poslanec si včera, krátce po vypuknutí skandálu, zablokoval svůj Twitter.

Zobrazit celou diskusi