Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bílá rakev a trička s Pamelou (†18). S obětí brutální vraždy se loučili v Římě

Autor: ČTK, AKu - 
5. května 2018
18:33

V Římě se v sobotu konal pohřeb mladé Italky Pamely Mastropietrové, která byla v lednu brutálně zavražděna krátce po ukončení léčby drogové závislosti. Z vraždy jsou podezřelí tři Nigerijci, z nichž jeden je drogový dealer. Všichni jsou ve vazbě. Informovala o tom agentura AFP.

Za bílou rakví pokrytou květinami šlo v Římě několik set lidí, mezi nimiž byli příbuzní a přátelé Mastropietrové. Mnozí měli na sobě trička s fotografií usmívající se osmnáctileté dívky, jejíž tělo se našlo v lednu rozřezané a pohozené ve dvou kufrech u silnice. Zabita byla ve městě Macerata v centrální Itálii.

Radnice Říma i Maceraty na sobotu vyhlásily den smutku. Starostové obou měst se zúčastnili pohřbu stejně jako nigerijský velvyslanec v Itálii.

Mezi věnci a květinami, které byly vidět na pohřbu, byl i jeden se stuhou podepsanou Traini Luca (Lupo). Tento stoupenec krajní pravice, který Mastropietrovou osobně neznal, 3. února z jedoucího auta střílel dvě hodiny v ulicích Maceraty po Afričanech a šest jich zranil. Byl zadržen a v Maceratě ve středu začne jeho proces.

Brutální vražda a následný rasistický útok otřásly Itálií před volbami, které se konaly v březnu. Jak upozornila agentura AFP, ukázalo se napětí, jež ve společnosti panuje kolem imigrantů, kteří do Itálie v minulých letech dorazili v řádu stovek tisíců. V Maceratě příznivci neofašismu v pátek pojmenovali jednu ulici na památku mrtvé dívky dlouhým názvem: ulice Pamely Mastropietrové, oběti nigerijské mafie.

Itálií loni otřáslo i znásilnění polské turistky:

 

 

antismejd ( 4. července 2018 13:55 )

18letá v bílé rakvi??? byla to smažka dobře protažená černýma ptákama z Nigérie. Z jakým ptákem kdo zachází s tím také schází....

sachmat ( 7. května 2018 00:45 )

Hrozný, to děvče mělo život před sebou

rbwtrnava ( 6. května 2018 22:29 )

vsichni se chytte za ruce!!! a postavte se tomu zlu. A moslimovia sa rehocu aky ste kkti..skoro ako redaktori blesku

placenta ( 6. května 2018 10:43 )

že tě radši máma nevych.cala do kopřiv

kradu ( 6. května 2018 10:40 )

ty svi.ně merkelová zdechni

Zobrazit celou diskusi