Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální porody 13letých holčiček: Islamisté jim zakazují léky na bolest, popsala asistentka

Autor: mah - 
29. dubna 2018
16:40

Musela pomáhat s porody třináctiletým dívkám, kterým ani nemohla dát léky na tišení bolesti. Její syn zemřel při bombardování, když pomáhal zraněným. Tak popsala život pod nadvládou teroristů Samira al Nasrová, 66 letá porodní asistentka, kterou zajali bojovníci Islámského státu (IS) v syrském městě Rakka. Její zážitky přinesly webové stránky německého časopisu Focus.

Samira al Nasrová žila v syrské Rakce, když město obsadili bojovníci Islámského státu. Al Nasrová se kvůli tomu v roce 2014 nedobrovolně stala porodní asistentkou manželek teroristů. Během několika let v zajetí pomohla na svět tisícům dětí, brutální porody ji ale navždy zůstanou v paměti. „Ty ženy zažily velké bolesti,“ vzpomíná.

V zajetí IS prožila tři roky, během kterých byla povolávána i k rodičkám, kterým bylo pouhých 13 let. Žena vzpomíná i na to, že kromě žen trpěly často i samotné děti. Popsala například turecký pár, který své dítě ihned po narození oblékl do uniformy. Jeho otec údajně hrdě prohlásil, že přišel na svět budoucí bojovník IS. Al Nasrová se proti tomu snažila protestovat, bála se totiž, že hrubá látka uniformy by mohla ublížit jemné kůži novorozence.

Těhotné jsou pro ně jen věci

S těhotnými přitom bylo často zacházeno jako s majetkem. Někteří muži například zakazovali al Nasrové podat svým rodícím manželkám léky proti bolesti. Byli totiž přesvědčení, že za vytrpěnou bolest by nastávající matky měly být později odměněny Bohem. „Báli se, že bych je otrávila. Nenechali mě ani nalít jim sklenici vody,“ myslí si porodní asistentka.

Teroristé jí přesto důvěřovali více než místním doktorům. Al Nasrová vzpomíná i na první setkání s bojovníky islámského státu. Navštívil ji totiž ozbrojený muž jménem Abu Walid. Ten zároveň nechtěl slyšet zápornou odpověď. Žena je proto přesvědčená, že kdyby pomáhat odmítla, byla by zatčena nebo popravena. „Co jiného mi zbývalo?“ ptala se.

Nedovolili pomoct zraněné ženě

Podle svých slov byla donucená teroristům pomáhat a připadala si bezmocná. Svěřila se rovněž s tím, že přivádět na svět nový život v rodinách Islámského státu jí nepřinášelo žádnou radost. Podle svých slov cítila spíše odpor a vztek. Zároveň se ale snažila pomáhat těhotným ženám a především nenarozeným dětem.

Jednou z těhotných žen, na kterou si al Nasrová vzpomíná, byla manželka somálského bojovníka ve vysokém stupni těhotenství. Ta se vážně zranila při pádu z motocyklu, když prchala před koalicí bojující proti IS. Její manžel al Nasrovou donutil, aby ženě pomohla porodit dítě, zakázal jí ale postarat se o další ženina zranění.

Porodní asistentka je zároveň přesvědčena, že byla za své činy potrestána. Její syn, vystudovaný lékař, byl zabit během bombardování krátce před svými čtyřicátými narozeninami ve chvíli, kdy se snažil pomáhat zraněným.

Video  Vůdce hrdlořezů z IS je mrtvý. Bagdádí ve škole propadal, z armády ho vyhodili  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Nezadat ( 30. dubna 2018 11:11 )

Jaká propaganda?prorok mohamed jasně učil a kázal,že holčičky neexistují a jsou to hned ženy a proto k větší slávě islámu musí rodit okamžitě děti a sám šel příkladem,když měl několik desítek tříletých manželek.Mladší nesehnal,matky je před ním schovali!!!

yokky ( 30. dubna 2018 01:37 )

  tomu verite????????jo,jake holcicky,obycejna ,hnusna propakanda.nebudte naivni,,,💀💀💀💀💀😜💀😜💀😜🤡🤡🤡🤡🤡😵

Nezadat ( 29. dubna 2018 17:52 )

Jo,plnej Brusel.

Nezadat ( 29. dubna 2018 17:10 )

Takže všichni vítači islamistů a islámu jsou prasata pedofilská a ten dobytek vládne lidu.Sakra to jsme ,tak hloupí,že je volíme furt dokola???

Zobrazit celou diskusi