Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rakety vymazaly Asadovy bašty z mapy, ukazují satelitní snímky Sýrie

Autor: ivm - 
15. dubna 2018
14:05

Nové satelitní snímky zobrazují rozsáhlé škody na území třech základen spojených s vývojem, výrobou a skladováním chemických zbraní režimu Bašára Asada. Právě na ně Američané, Britové a Francouzi v noci na sobotu vyslali 105 raket.

Spojenci věří, že útok na chemické základny v Sýrii výrazně sníží možnost, že by Asadovo vojsko chemickými zbraněmi zaútočilo znova.

Trump se nechal slyšet, že pokud se Asadův režim opět rozhodne použít chemické zbraně, provede útok na Sýrii znovu. Putin odsoudil Washington a jeho spojence, že zaútočili, aniž by počkali na vyjádření inspektorů z mezinárodní skupiny pro sledování chemických zbraní, kteří prohledávali Dúmu, město poblíž Damašku.

Spojenci zaútočili celkem na tři cíle. První z nich a zároveň nejdůležitějším cílem bylo výzkumné centrum Barzá u Damašku. Dále sklad chemických zbraní v Him Šinšáru, včetně bunkru na tomtéž místě. Při útoku došlo ke třem zraněním, nebyla potvrzena žádná úmrtí. Podle expertů by úmrtí civilistů mohla hrát do karet prezidentovi Asadovi.

Podle ruského velvyslance v USA Anatolije Antonova nezůstane zásah Spojenců proti Sýrii jen tak a bude mít vážné důsledky.

Video  Rakety USA, Británie a Francie udeřily na Asadův režim  - Twitter / MohammadiRashid a ČTK
Video se připravuje ...

Anketa
Souhlasíte s raketovým útokem USA, Británie a Francie na Sýrii?
počet hlasujících: 11173

19jirka74 ( 16. dubna 2018 18:30 )

Rusáci zřejmě vyrábějí Novičok a další jedy pro zabíjení nepohodlných lidí a vyhazují je z oken atd. Ale vše prý OK a musí se najít důkazy.

cid2000 ( 16. dubna 2018 16:29 )

Škoda,že Stropnický neřekne,kolik těch raket by byla schopna sestřelit naše udatná armáda,naše PVO!!Možná nemáme skladem ani těch 100 raket na obranu naši země?Škoda,že se nikdo nezeptá z novinářů na stav naši PVO ani teplomet Moravec!

zvonik54 ( 16. dubna 2018 13:01 )

Hele marmate, já také nepatřím USA a musím pracovat jak ty lživý k-u-r-v-y pískají ve spolupráci s NATO. Čili jako občan ČR musím schvalovat vznik nových válek v Evropě. A to považte! : I kdyby ta válka zasáhla ČR! A já si zde dovoluji demokraticky napsat, že jestli bych chtěl válku v ČR, tak jedině za trest všem mladým, kteří války ve světě na popud Američanů CHTĚJÍ!!! Ať si ji také užijí. O mě už nejde. Já jsem na konci svého života.

sandokan500 ( 16. dubna 2018 06:15 )

Jak,je možné,když vybombardovali sklady chemickejch zbraní,že do vzduchu nic neuniklo a za další,když bombardovali Rusové mrtvejch jako sraček,ale když bombardují naši západní kamarádi tak žádní mrtví nejsou.Asi mají humanitární rakety. nejsou.

Antonin Blaha ( 16. dubna 2018 06:00 )

 Marmat Vy jste takovy jednodussi jedinec jako Zdenekk?

Zobrazit celou diskusi