Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Skripala s dcerou otrávili u dveří jejich domu, tvrdí nově britská policie

Autor: ČTK, zst - 
28. března 2018
06:58

Bývalý dvojitý agent Sergej Skripal (66) a jeho dcera Julija (33) byli poprvé vystaveni nervové látce, pravděpodobně novičoku, u vchodových dveří jejich domu v anglickém Salisbury, domnívá se britská policie. Právě tady byla největší koncentrace látky, informovala o tom agentura Reuters. Británie z útoku nervovým toxinem obviňuje Moskvu, která to odmítá.

„Specialisté dosud identifikovali největší koncentraci nervové látky na domovních dveřích bydliště,“ uvedla ve středu v podvečer britská policie. „V této fázi našeho vyšetřování se domníváme, že Skripalovi přišli do styku s nervovou látkou nejdřív na jejich domovních dveřích,“ řekl šéf protiteroristického oddělení londýnské policie Dean Haydon a dodal, že vyšetřování se z velké části soustředí na bydliště Skripalových a okolí.

Aféra kolem otravy Skripala a jeho dcery ještě více poškodila už tak chladné vztahy mezi Moskvou a Západem. Sedmadvacet zemí včetně velké většiny členských států EU či Spojených států vypovědělo ruské diplomaty. Britský ministr zahraničí Boris Johnson také prohlásil, že Rusko mezinárodní reakci na útok nervovou látkou podcenilo.

Skripal a jeho dcera jsou od útoku ze 4. března, kdy byli nalezeni v bezvědomí na veřejné lavičce, v kritickém stavu a podle britských vyšetřovatelů možná utrpěli trvalé poškození mozku.

Desterz ( 29. března 2018 07:56 )

Čemu se divit v době, kdy referendum o samostatnosti v Katalánsku je hodnoceno jako zločin?

europa ( 29. března 2018 07:56 )

Ti furt nadělají s hajzlem. Dvojitej agent je špína všech špín, tak holt musí počítat se vším. A házet to bez důkazů na Rusko je akorát blbá propaganda. Ten jed mohl mít kdekdo. A na Rusku si vylámete zuby, blbečci

fotrpjotr ( 29. března 2018 05:20 )

Úkol zní jasně,za každou cenu je nutné obvinit Rusko.

mika.w ( 29. března 2018 00:36 )

Už s tím dejte pokoj, celý svět řeší pokus o vraždu jednoho důchodce s dost mizerným morálním profilem, zatímco se Turecká armáda prohání s tanky na území cizího státu, vraždí Kurdy po tisících a nikoho to nezajímá. Kdy začne hromadné vyhošťování tureckých diplomatů????

Zobrazit celou diskusi