Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skandál letecké společnosti: Na palubě nechali udusit štěně

Autor: ana - 
15. března 2018
13:07

Další skandál americké letecké společnosti United Airlines se odehrál před pár dny při letu z Houstonu do New Yorku. Palubní posádka trvala na tom, že desetiměsíční štěně francouzského buldočka musí být umístěno v úložném prostoru nad hlavou cestujících. Štěně se udusilo.

Majitelka nastoupila na let 1284 z letiště George Bush Intercontinental Airport do New Yorku se svou dcerou, synem a buldočkem Papacitem. Ačkoli měla potvrzeno, že se psem v přenosce cestovat může, změnila posádka během letu názor. Trvala na umístění psa v úložném prostoru.

Všímavý cestující

Cestující June Lara, který letěl s rodinou, incident sledoval celou dobu. Rodiny se zastal, avšak bezvýsledně. V momentě, kdy letadlo přistálo, rodina zjistila, že pejsek nedýchá. Matka se okamžitě dala do poskytování první pomoci.

„Držel jsem její holčičku, když se malého Papacita snažila matka oživit. Byl to hrozný pohled. Štěně bylo prakticky nacpané v místě plné zavazadel, bez čerstvého vzduchu,“ napsal na svůj Facebook June Lara a dodal: „Plakal jsem s nimi. Všichni jsme vzlykali nad mrtvým tělíčkem. Moje srdce se v ten moment zlomilo.“

Společnost se omlouvá: Byla to nehoda

United Airlines se k incidentu vyjádřilo jen stroze. Byla to údajně jen nehoda. Neexistuje údajně žádný předpis, ve kterém je napsáno, že zvíře musí být umístěno v zavazadlovém prostoru na palubě letadla.

„Převezmeme veškerou zodpovědnost za tuto nehodu. Vyjadřujeme nejhlubší soustrast rodině. Škodu samozřejmě uhradíme a slibujeme, že případ vyšetříme,“ zní ve vyjádření společnosti.

Aerolinky se špatnou pověstí

Nejedná se rozhodně o první případ, ve kterém americká letecká společnost selhala. V roce 2017 došlo k brutálnímu napadení Dr. Davida Daa. Toho tři letištní pracovníci donutili vystoupit po brutálním a krvavém napadení. To vše jen kvůli tomu, aby uvolnil své zaplacené místo jinému cestujícímu.

Králík Simon

Tentýž rok zemřel na palubě letadla králík Simon. Největší králík na světě přitom se svým majitelem cestoval na další prestižní výstavu. Zemřel podobným způsobem jako štěně Papacito.

Matka s dítětem

Rok 2017 nebyl nejlepším rokem této společnosti. Na konci června si Shirley Yamauchi z Havaje zažila pekelný let. Ačkoliv si koupila letenky tři měsíce předem, musela ona a její dvouletý syn během celé cesty stát. Letuška totiž její místo nabídla jinému cestujícímu. Ani v tomto případě společnost nepřiznala chybu.

Let bez toalet

Do nového roku aerolinky také nevkročily správnou nohou. Na letu z Denveru do Havaje chyběly toalety. Během šestnáctihodinového letu se cestující vzbouřili natolik, že letadlo muselo udělat krátkou WC pauzu v San Francisku.

Toaleta plná výkalů

Před pár týdny zažili cestující letu z Chicaga do Hongkongu další nemilé překvapení. Jeden z pasažérů se bavil tím, že všechny toalety zaneřádil vlastními výkaly. Letadlo muselo nouzově přistát na Aljašce.  

andorea ( 15. března 2018 14:33 )

Škodu samozřejmě uhradíme ----- Ale živému tvoru život nevrátíte, kreténi!

Zobrazit celou diskusi