Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Skandál dcery šéfa aerolinek: Házela lahvemi po manažerovi i do zdi, kaje se

Autor: ČTK, ivm - 
13. dubna 2018
10:10

Nejmladší dcera ředitele Korean Air a zároveň viceprezidentka společnosti se veřejně omluvila za své impulzivní jednání. Na pracovní schůzce s reklamní agenturou předtím jeden z manažerů nedokázal odpovědět, a Čo Hjon-min (36) podle místních médií mrštila lahví vody na stěnu, a pak další kolegovi do obličeje. O skandálu informovala o tom agentura Reuters.

Je to „povedená rodina. Její sestra Čo Hjon-a, dědička společnosti, byla v roce 2015 odsouzena za porušení pravidel leteckého provozu, ztropila totiž na ranveji v New Yorku skandál kvůli špatně naservírovaným oříškům. 

Tehdejší viceprezidentka údajně na letušku křičela nadávky a fyzicky ji napadla. Poté nařídila, aby se letadlo vrátilo k letištní hale, kde přikázala vedoucímu palubní posádky opustit stroj. Kvůli incidentu byl přílet na soulské letiště opožděn o 11 minut. Čo Hjon-a strávila několik měsíců ve vězení, za své chování se omluvila a vzdala se svých funkcí.

Ohledně nynějšího incidentu s láhví napsala její mladší sestra na Facebooku, že její chování bylo nepřijatelné, a svůj čin označila za „pošetilý a bezohledný“.

Video  Havárie letadla v Alžírsku  - Reuters
Video se připravuje ...

Oba incidenty vyvolaly v Jižní Koreji značné pohoršení. Hospodářství země dominují mocné rodové průmyslové konglomeráty, takzvané čeboly, a nemálo Jihokorejců s nelibostí vidí, když špatné chování bohatých a mocných ujde trestu, napsala agentura Reuters.

Mluvčí aerolinek Korean Air uvedl, že viceprezidentka láhví mrštila na zem, a nikoli po hlavě kolegy.

Zobrazit celou diskusi