Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Premiér dostal za plavbu ve člunu bez vesty tučnou pokutu. A co Zeman?

Autor: Mii - 
30. prosince 2017
19:15

Postih v přepočtu přes pět tisíc korun dostal australský předseda vlády Malcolm Turnbull za plavbu na nafukovacím člunu bez záchranné vesty. Vše zachytila fotografie podobná těm, které znají i čtenáři Blesku z letních dovolených českého prezidenta Miloše Zemana na rybníku v Novém Veselí. Turnbull se za svůj čin následně omluvil.

Snímek poprvé zveřejnil australský deník The Australian. Premiér se na něm plaví na svém nafukovacím člunu v přístavu v Sydney nedaleko svého domova bez záchranné vesty. Ta je v tamním přístavu povinná.

Turnbull se na svém Facebooku velice rychle omluvil. Plavební pravidla byla podle něj „hodně technická“, ale už se napravil a záchrannou vesty příště nevynechá. Uvedl také, že se pohyboval opatrně a plul nedaleko břehu.

Místní úřady potvrdily, že se jednalo o přestupek, a sdělily, že premiérovi udělí pokutu 250 dolarů, tedy zhruba 5 300 korun.

Šéf vlády akcentuje bezpečnost na vodě

„Bezpečnost na vodě je velice důležitá hlavně v tuhle roční dobu. Jak jsem se přesvědčil, všichni musíme dodržovat pravidla a záchranné vesty nosit. Včera jsem se plavil v nafukovacím člunu – asi jenom 20 metrů od břehu, a neměl jsem vestu,“ popsal Turnbull v příspěvku.

„Pobřežní stráž mi ale později vysvětlila, že vzhledem k tomu, že jsem byl v člunu sám, musel jsem vestu mít. Nezáleží na vzdálenosti od břehu. Pravidla často mohou vypadat technicky, ale jsou tu, aby nás chránila. Proto už vestu vždycky budu mít,“ pokračoval premiér.

Zemana na člunu hlídá ochranka

Plavení v nafukovacím člunu má v oblibě i český prezident Miloš Zeman. Kratochvíli se oddává každoročně na rybníku v Novém Veselí na Vysočině, kde strávil několik let svého života. Letos jeho plavbu za pečlivé pozornosti bodyguardů sledovalo i několik fanoušků. Záchrannou vestu Zeman neměl, ale na rybníku mu zároveň nehrozil střet s jiným plavidlem.

Video  Pirát z Vysočiny: Zeman znovu vyplul na rybník, fanynky mu mávaly  - TV Nova, Hudební banka.cz
Video se připravuje ...

Nezadat ( 31. prosince 2017 09:37 )

hnnn ( 31. prosince 2017 00:26 )

Taky kolik mu to dá práce,aby ho to neodneslo moc daleko!

hnnn ( 31. prosince 2017 00:22 )

Přepni si nick zdenkku a zareaguj si pěkně sám na sebe,tak jak to hezky umíš!

hnnn ( 31. prosince 2017 00:13 )

A samozřejmě nepřekvapuje,že pod Zemanem je diskuse VŽDY!!!To zřejmě,aby se mohl patřičně předvést placený troll zdenekk a jeho dalších 50 nicku !

hnnn ( 31. prosince 2017 00:07 )

Pěkně to tu Blesku vedete!!!! Pod článkem s "nebohými" paterčaty kterým si lidé dovolili neposlat dárky-žádná diskuse!Pod vypatlaným Prachařem s cikánem Bangou,kteří se smějí do xichtu lidem co se bojí migrantů-žádná diskuse!A do třetice,článek z Berlína,kde se ostatně jako i v jiných městech Německa,musí před sexuchtivými migranty stavět ochranné zony pro ženy- opět žádná diskuse!Tento článek doporučuji Prachařovi a jeho partičce!Nebo že by snad Prachař myslel na Agáty dobro,aby si holka konečně pořádně za....?

Zobrazit celou diskusi