Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nočními Athénami otřásl výbuch podomácku vyrobené bomby. Poničil budovu soudu

Autor: simao, ČTK - 
22. prosince 2017
07:03

Ozvala se rána, po výbuchu před soudem v řeckých Athénách však nejsou z místa hlášeni naštěstí žádní zranění. Podomácku vyrobená nálož explodovala totiž v pozdních nočních hodinách. Policie zkoumá kamerové záznamy, kdo ji tam nastražil.

Před odvolacím soudem v Athénách dnes explodovala podomácku vyrobená bomba. Výbuch způsobil menší škody, ale nikoho nezranil. S odkazem na sdělení řecké policie o tom informovala agentura Reuters. Dvě řecké mediální organizace obdržely před výbuchem telefonické varování.

Nálož vybuchla kolem 02:50 místního času (01:50 SEČ). Policie oblast před budovou uzavřela a na místě objevila tašku s výbušninami.

V současné chvíli vyšetřovatelé zkoumají záběry z pouličních kamer. Incident se stal pouze několik hodin poté, co řecký parlament rozhodl, že demonstrantům, kteří se před soudem pravidelně schází s cílem zabránit aukcím zabavených domovů, zavede postihy, píše AP.

V důsledku aukcí veřejnost zvýšila tlak na řeckou levicovou vládu, která uvolnila některá opatření, jejichž cílem bylo chránit osoby, jež mají problémy se splácením hypoték.

Felix Julec ( 22. prosince 2017 09:01 )

Budu první kdo se vyjádří.Nedávejte bomby k budovám soudů.

Zobrazit celou diskusi