Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

12 mrtvých po nehodě autobusu s turisty. Jeli za pyramidami Mayů, řidič z místa utekl

Autor: simao, ČTK - 
20. prosince 2017
06:45

Úterní nehoda autobusu se zahraničními turisty, který havaroval na jihu Mexika, už má 12 obětí na životech, včetně jednoho dítěte. Dalších 18 lidí bylo zraněno. Většina obětí jsou zahraniční turisté, kteří se předtím účastnili okružního výletu lodí a jeli se podívat do archeologické lokality.

Mezi cestujícími byli občané USA, Itálie, Kanady a Švédska. S odkazem na autobusovou společnost a mexické úřady o tom informoval zpravodajský web BBC. Autobus s asi třicítkou turistů směřoval do archeologické lokality Chacchobén na Yucatánském poloostrově, která je oblíbeným místem zahraničních návštěvníků kvůli ruinám mayských pyramid.

Autobus vezl turisty ubytované v přímořském letovisku Mahahual. Podle agentury AP bylo zraněno sedm Američanů a dva Švédi. Podle mexických úřadů přišlo o život jedenáct cestujících a jejich mexický průvodce.

Národnosti dalších obětí úřady nicméně zatím nezveřejnily. Ze zatím nezjištěných příčin autobus ráno místního času sjel ze silnice a převrátil se na bok. Podle informací CNN řidič utekl. Na místo dorazili záchranáři a raněné převezli do nemocnic ve městech Chetumal a Bacalar. Pět zraněných bylo již z nemocnice propuštěno.

moiaza ( 20. prosince 2017 11:30 )

Kdo uteče, ten vyhraje. Ovšem jak dlouho?

Zobrazit celou diskusi