Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Na zastupitelstvu v Humenném to žije: Vypínání mikrofonů a zásahy policistů

Autor: mav, TV JOJ - 
29. listopadu 2017
06:00
Pořádný cirkus byl na posledním jednání zastupitelstva v Humenném. Křik a urážky skončily tak, že primátorka na jednoho z poslanců zavolala policistu.
 

Buď se budeš chovat normálně, nebo tě nechám vyvést. Jestli tohle děláš své ženě, tak tady nejsi doma, tady jsi na veřejném vystoupení,“ reagovala na poslance Hoptu Jana Vaľová, primátorka města Humenné. „Dodržuj jednací řád, když se přihlásím do diskuse, žádné odebírám ti slovo,“ kontroval městský poslanec Ivan Hopta.

Zatímco Hopta si stěžuje, že mu vypnuli mikrofon, radnice kritizuje jeho a mluví o vulgarizaci politiky. Na městském zastupitelstvu nevybíravě urážel přednosty a zaměstnance městského úřadu. Začal vykřikovat a běhat po sále,“ uvádí ve stanovisku Ondrej Semanco, viceprimátor města Humenné.

To, že je na jednání zastupitelstva rušno, není v Humenném nic výjimečného. Na posledním zasedání zasahovali městští policisté. „Poprosím policisty, aby přišli do sálu a vyvedli pana Hoptu podle jednacího řádu,“ řekla Jana Vaľová.

„Vy omezujete moji osobní svobodu. Podám na vás trestní oznámení. Ukažte mi soudní příkaz,“ zlobil se poslanec Hopta. Televizi JOJ pak poslal své vyjádření k vzniklé situaci mailem: Paní Valová se chová vůči humenským opozičním poslancům hůř než náčelník nějakého zaostalého afrického kmene vůči svým otrokům.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi