Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dobrodruh ztracený mezi lovci lebek se našel! Manželka Lenka čeká v Praze a musí zaplatit za přepravu

Autor: lm - 
19. listopadu 2017
10:51

Ztracený britský dobrodruh je v pořádku! Benedict Allen (57) byl objeven v džungli v Papui Nové-Guineji, kam se vydal hledat odlehlý kmen lovů lebek. Jeho česká manželka Lenka si tak konečně může trochu oddechnout. Rodina ale nemá stále vyhráno, dostat muže domů totiž nebude jednoduché a už vůbec ne levné.

Dobrodruh tělem i duší, Benedict Allen, vyrazil na adrenalinové dobrodružství do Papuy-Nové Guiney sám a navíc si odmítl vzít GPS lokátor. Když o něm nikdo tři týdny neslyšel, jeho rodina se začala obávat. Největší strach měla pochopitelně jeho česká manželka Lenka, která na něj čekala doma v Praze s jejich třemi dětmi. Podle britského deníku The Sun si ale rodina konečně může oddechnout.

Misionář z provincie Sepik listu prozradil, že ztracený Benedict byl vypátrán a je v pořádku. Své dobrodružství si už rozmyslel a chce se vrátit, což ale nebude vůbec jednoduché. „Ta oblast je velmi odlehlá. Poblíž je malá přistávací dráha, kam by Benedict musel dojít a chytit si letadlo. Momentálně se čeká na helikoptéru, která ale neodletí, dokud nedostanou zaplaceno 8 000 dolarů (173,5 tisíce korun – pozn. red.),“ popsal misionář Keirh Copley. Jiná cesta z oblasti ale kvůli rozvodněným řekám není, a známí se proto už skládají na to, aby ho odtamtud zachránili.

Lenka je prý na svého manžela kvůli jeho neuváženosti pořádně naštvaná. „Řekněte mu, ať jede domů – hned! Přijeď domů co nejdřív, protože děti tě chtějí zoufale vidět. Poslední dobou jsme skoro vůbec nespali a každý na něj myslel,“ řekla žena podle listu záchranářům poté, co jí zprávu o nalezení oznámili.

A za pravdu jí dávají i jeho přátelé a sestra. „Docela mě naštval. Odjel bez pořádného plánu, neměl ani evakuační plán a nikomu nedal vědět, kam přesně půjde," uvedl Benedictův kamarád Frank. „Až přijde domů, uděláme mu peklo na zemi za to, že si s sebou něco nevzal,“ varovala předem sestra Katie Pestille.

naidka ( 19. listopadu 2017 19:41 )

Dobrodružka - jako soudružka.

djaba ( 19. listopadu 2017 19:24 )

 Jó mít za partnera dobrodruha ,je úžasné .Jen by bylo zajímavé jak by se nazvala žena - dobrodružka nebo dobrodružkyně ?

Zobrazit celou diskusi