Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Panika v Moskvě: Hromadné výhrůžky bombami a až 5 tisíc evakuovaných

Autor: ČTK - 
5. listopadu 2017
17:49

Kvůli bombovým hrozbám byly v neděli odpoledne v Moskvě evakuovány tisíce lidí z Velkého divadla, hotelu Metropol, obchodního domu GUM na Rudém náměstí a z dalších frekventovaných míst. Informují o tom místní média. Série anonymních telefonátů vyhrožujících bombou si v uplynulých dvou měsících vynutila evakuaci nákupních center, nádraží a veřejných budov po celé zemi. Hrozby se vždy ukázaly jako plané, k telefonátům se nikdo nepřihlásil.

Šéf tajné služby FSB Alexandr Bortnikov ale minulý měsíc uvedl, že úřady znají totožnost osob zodpovědných za poplašné telefonáty. Podle něj jsou to čtyři ruští občané žijící v zahraničí, kteří mají v Rusku komplice.

Agentura Ria Novosti s odvoláním na policejní zdroj napsala, že obchodní dům GUM a hotel Metropol muselo opustit až 5 tisíc lidí. Evakuováno bylo podle ní i slavné Velké divadlo, kde mělo v 17:00 SEČ začít představení. Svědek, jehož citovala agentura Reuters, uvedl, že policie obklíčila budovu scény a také obchodní dům GUM.

Video  Lisu zachránil při teroru mobil: Část bomby by ji zasáhla přímo do hlavy  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

prycsnima ( 5. listopadu 2017 21:31 )

 Až bude zjištěno kdo volal tak je Sibiř jistá ,a tak jest dobře.Rusáci se s tim nese rou tak kako český Havloidi.

Zobrazit celou diskusi