Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Antrax, cholera nebo neštovice? KLDR zřejmě vyvíjí biologickou zbraň, bojí se Harward

Autor: Darina Jíchová - 
24. října 2017
21:58

Západní mocnosti podezřívají Severní Koreu, že vyvíjí biologické zbraně, potvrzuje to i výzkum skupiny odborníku z Harwardu. Podle nich Severokorejci pravděpodobně pracují s 13 látkami, mimo jiné s antraxem, virem cholera a neštovicemi, informoval o tom deník Telegraph.

Podle odborníků je armádní technologie KLDR natolik vyspělá, že by hlavice jejich raket mohly obsahovat přídatné biologické zbraně. Ničivý účinek balistický střel by se pak znásobil. „Teoreticky je to možné,“ uvádí zpráva Vědeckého centra harvardské univerzity. Autoři výzkumu uvažují i nad tím, „že KLDR by mohla použít svou biologickou zbraň a infikovat zdroje pitné vody v zemích svých nepřátel.“

KLDR se netají tím, že jejich cílem je vyvinout jadernou zbraň, která by byla schopná zasáhnout Spojené státy. Analytici věří, že v současnosti je Severní Korea schopná se svým arzenálem zabít miliony lidí. Nyní se na Západě začíná spekulovat o tom, že KLDR do hry zapojí i biochemicky upravené střely. „K použití biologické zbraně by Kim Čong-un pravděpodobně přistoupil na začátku konfliktu. Vyvolal by tak paniku a ochromil nepřítele,“ napsali autoři studie.

„S nejvyšší pravděpodobností by použili antrax a neštovice,“ spekulují odborníci. Celý výzkum, na jehož základě byla studie napsána, vychází z několika zdrojů. Žádná informace ale není podložená fakty. Jasné je jediné, podle očitých svědků má Severní Korea vše pro to, aby biologickou zbraň sestrojila.

Biologická zbraň, jaderná hlavice nebo elektromagnetická bomba?

Spojené státy se rovněž obávají útoku za pomoci elektromagnetického impulsu (EMP), podle odborníků by EMP připravil o život 90 % populace. Zemí by se šířil hladomor a nemoci, celé společnosti by hrozil kolaps.

EMP útok nevyžaduje takovou přesnost jako odpal jaderné hlavice a mohl by způsobit daleko větší škody než atomová bomba, uvedl nukleární stratég a bývalý agent CIA Peter Vincent Pry. Ten také prohlásil, že střela EMP nemusí opřed explozí vystoupat až do atmosféry. EMP vytvoří vysokofrekvenční elektromagnetický impuls, který poškodí veškerou elektroniku.

„USA má 320 milionů obyvatel, více než 97 % z toho vlastní nějakou elektroniku,“ řekl Pry. „Výbuch EMP by nejen způsobil výpadek proudu, poškodil by celou strukturu elektrické sítě. S následky výbuchu by se i tak vyspělá země jako USA vyrovnávala déle než jeden rok,“ dodal.

Odborníci jsou ale skeptičtí, podle nich technologie Severní Koreje v posledních letech dosáhla vysoké úrovně, ale ani v nejmenším ještě nejsou schopni vyrobit takovou zbraň, jakou je EMP. Vezme-li se v potaz současná úroveň technologie KLDR, zabrala by jim výroba EMP zhruba 16 let, shodla se na tom speciální komise vojenských technologů. 

zidle ( 25. října 2017 15:13 )

Vyhladit okamzite celou Severni Koreju dozakladu celi ten skurveny stat srovnat sezemi ato tlusty prase porazit jako kdyzse porazi Svine!!Divimse naco USA cekaji azjim Korejci zakrouti krkem prvni??Korejci jsou velice nebezpecni proceli svet a lidstvo!! Vyhubytje jako potkany a okamzite nez oni vyhuby nas!!!Jan Hill (Nemecko)

pepen ( 25. října 2017 07:25 )

Proč už něco nevymyslí USA a RUSKO.Zbytečně kvůli této zrůdě odporné,zahynou miliony nevinných lidí!!!

Zobrazit celou diskusi