Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ztraceného bratra našla po 60 letech: Stal se z něho miliardář

Autor: kat, aba - 
11. října 2017
06:00

Neskutečný příběh se šťastným koncem a nečekané shledání po dekádách odloučení mají za sebou Ida a Asgar.

Skotce Idě Morland (83) bylo 11 let, když její rodiče adoptovali dvě děti z Indie, kde v tu dobu řádila válka. Jedním z nich byl tehdy šestiletý Asgar Patel (dnes 78). Vybudovali si blízký vztah, vyrůstali jako normální rodina – bohužel jen do chvíle, než ho po šesti letech biologičtí rodiče odvezli do rodné Indie a zpět do Británie ho už nepustili.

„Zlomilo nám to srdce, ale najednou byl prostě pryč. Život šel dál,“ vzpomíná Ida s tím, že dalších pár let byli v písemnou kontaktu. Pak se ale Asgar ztratil úplně… na dlouhých 60 let! „Přišla mi zpráva s textem: ‚Jsi Ida Morland?‘ Asgar narazil na Facebooku na moji fotku z rodinné svatby,“ divila se Ida, která v šoku zjistila, že se její adoptivní bratr stal miliardářem! Asgar se dokonce umístil v žebříčku časopisu Forbes na 45. místě nejúspěšnějších podnikatelů Indie pro rok 2017.

Když se Ida s Asgarem konečně setkali, povídali si jako staří přátelé a byl to pro ně velice emotivní moment. Nejdřív navštívil Asgar rodinu Idy a teď plánuje vzít svou nevlastní sestru do Dubaje, aby poznala i jeho příbuzné.

Zobrazit celou diskusi