Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ve jménu Alláha ubodal dvě Francouzky. Policie teď zatkla i jeho zradikalizovaného bratra

Autor: ČTK, ula - 
9. října 2017
06:54

Policie na severu Itálie v neděli zatkla bratra zastřeleného Tunisana, jenž před osmi dny ubodal ženy v jihofrancouzském Marseille. Anis Hanaší je podezřelý ze spoluúčasti na útoku a členství v teroristické skupině.

Pětadvacetiletý muž byl zadržen večer ve městě Ferrara na základě mezinárodního zatykače vydaného Francií, citovaly z policejního prohlášení agentury AFP a APA.

Devětadvacetiletý Ahmad Hanaší ubodal na nádraží v Marseille dvě dívky a údajně při tom křičel „Alláhu akbar“ (Bůh je veliký). Vojáci jej pak na místě zastřelili. Policejní zdroje uvedly, že útok byl zřejmě teroristickým činem.


K zabití žen se přihlásila globální džihádistická organizace Islámský stát (IS). Francouzské úřady ale nenašly jasnou vazbu mezi ní a pachatelem. O jeho spojení s jakoukoliv extremistickou skupinou neví ani tuniská vláda.

Teror ve Francii: Náklaďák zabíjel desítky lidí v davu:

Video  Teror ve Francii: Náklaďák zabíjel desítky lidí v davu  - Facebook
Video se připravuje ...


Ahmad Hanaší měl kriminální minulost a podle policie užíval sedm různých totožností. Žil původně v Itálii, ale v roce 2014 odešel po rozvodu do Francie, kde se zřejmě radikalizoval.



Samo ( 9. října 2017 08:22 )

Ano, Allah akbar a ty se budeš smažit v pekle, ty muslimský hnuse.

Zobrazit celou diskusi