Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Všechny vás upálím!“ Saúdové povolili ženám řídit, objevily se první výhrůžky od mužů

Autor: ČTK - 
30. září 2017
08:20

Saúdská policie zadržela na východě země muže, který hrozil upálením ženám, jež se osmělí usednout za volant. Napsal to list The Independent. Vláda v Rijádu počátkem týdne vydala nařízení, jímž ženám v Saúdské Arábii povoluje řídit automobil. Očekává se, že ženy budou moci v zemi na Arabském poloostrovně řídit od června příštího roku.

Zadržený muž na sociálních sítích šířil videovzkaz, v němž ženám hrozil, že pokud budou řídit vůz, „upálí je i s autem“. Jméno zadrženého policie neoznámila, případ ale potvrdilo saúdské ministerstvo vnitra, napsal The Independent.

Království dosud ženám řídit automobil bez výjimky zakazovalo, avšak mnohé aktivistky zahájily kampaň neposlušnosti. Nechaly se fotografovat při jízdě a některé skončily ve věznicích nebo s pokutami.

Zákaz řízení automobilů Saúdským Arabkám komplikuje život. Mnohé rodiny musejí kvůli nákupům nebo dopravě žen do práce najímat řidiče, což je stojí nemalé peníze.


sores ( 30. září 2017 15:26 )

Ženy jsou tam otrokyně a mužský otrokáři! Nemilují své ženy pouze využívají jejich dělohu na plození co nejvíce děcek,nenormální rasa je to.V autě stejně není poznat kdo v něm sedí zda žena nebo vrah chlap.Ženský by se měly hromadně vzbouřit a bojovat o svobodu a práva nebo jim utíkat do civilizované země,bez černých hadrů a odkryté hlavy.Jsou horší a nebezpečnější než cikáni,zabíjení je pro ně zábava a tyranizovat ženy!

prycsnima ( 30. září 2017 14:44 )

 Primitivní národy.Opovrhují jimi ještě víc jak oni náma.Ať se tam třeba ze se rou.Už aby ta jejich ropa vyschla a vrátili se ke svým kořenům.Do stanů v poušti a otopu z velbloudích ho ven!

ivoadler ( 30. září 2017 12:38 )

A když budou řídit, budou muset mít na hlavě ten hadr?

Nezadat ( 30. září 2017 10:49 )

Obdivuhodné!!!!Saudi co v OSN sedí na postu lidských práv povolí v 21 století ženám řídit auto.Ať jde do pr.dele celý OSN stou farisejskou politikou.Dávám za pravdu Trampovi aby ten ksidl vykopali do řiti.

hejhej ( 30. září 2017 09:17 )

Strašidla za volantem. Hrůza !!!!! Ještě by ti pitomí muslimové, kteří ženy neuznávají by jim měli povolit chodit jako lidé - bez hader na hlavách a obličeji. Nejde o žádný náboženský symbol, ten je půlměsíc, jde jen o ponižování ze strany primitivů.

Zobrazit celou diskusi