Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Merkelová s dětmi řešila slony, internet i změny klimatu. Pak s nimi i tančila

Autor: ČTK, bud - 
17. září 2017
19:10

Oblíbená zvířata, digitalizace, ale například i boj se změnami klimatu. Na tyto a další desítky dotazů od dětí v neděli v rámci předvolební kampaně odpovídala v Berlíně kancléřka Angela Merkelová. Bezdětná politička nakonec konání akce prodloužila a s dětmi i tančila a fotila se.

Zhruba stovku dětí zajímaly názory Merkelové na boj se změnami klimatu i na digitalizaci. Předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) řekla, že se v případě znovuzvolení zaměří na rozvoj internetu. Za tímto účelem chce angažovat i zahraniční odborníky.

„Ve světě jsou země, které jsou v tom mnohem rychlejší než my,“ citovala kancléřku agentura DPA. Merkelová zároveň slíbila spolupracovat se spolkovými zeměmi na tom, aby základní školy v celém Německu nabízely rodičům také odpolední péči o jejich potomky.

Video  Jako když vrže starý traktor: Egypťané zahráli německou hymnu a Merkelová trnula  - Reuters, Youtube, Egypt TV
Video se připravuje ...

Má ráda slony a ježky

Během zhruba hodinové dětské tiskové konference obvinila kancléřka z rasismu kandidáta protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD) Alexandera Gaulanda. Padly i dotazy na to, jaká má Merkelová oblíbená zvířata. Řekla, že ježky, slony a zajíce.

Německo čekají 24. září parlamentní volby. CDU v průzkumech dlouhodobě se značným náskokem vede, takže Merkelová má velkou šanci na již čtvrté zvolení do čela vlády.

Podívejte se, jak to vypadalo na setkání s dětmi:

draco17 ( 17. září 2017 20:42 )

Ta *** s nima tančila a v očích se smějíce, viděla jejich strašnou budoucnost....bezdětná dě...a!!!

Zobrazit celou diskusi