Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Migranti znásilnili studentku (16) cestou na vlak. Prošla kolem ubytovny u Mnichova

Autor: jer - 
17. září 2017
17:25

Otřesný případ znásilnění řeší policie v německém městě Höhenkirchen-Siegertsbrunn. Dvojice afghánských běženců tam brutálně znásilnila 16letou dívku. Informoval o tom německý web Bild.de.

Studentka při cestě na vlakové nádraží prý procházela nedaleko uprchlického zařízení. Tam se k ní připojila trojice afghánských migrantů a sledovala ji.

Dva Afghánci ve věku 27 a 17 let šestnáctiletou dívku znásilnili, třetí 18letý mladík byl vyrušen kolemjdoucím. Dívka skončila na ošetření v nemocnici. Násilníci se dali na útěk. Po rozsáhlém pátrání, do kterého byl zapojen i vrtulník, byli pachatelé zatčeni.

Německo má týden před volbami, ve kterých obhajuje svůj mandát kancléřka Angela Merkelová. Kritici jí vyčítají, že razila příliš vstříčnou politiku k běžencům a statisíce jich pustila do Německa bez dostatečné kontroly. Merkelová ale i tak vévodí předvolebním průzkumům.

Město Höhenkirchen-Siegertsbrunn, kde se znásilnění odehrálo, se nachází 17 kilometrů od Mnichova, který od soboty hostí velký pivní festival Oktoberfest. Akce je pod drobnohledem policie. Návštěvníci nesmí na festival s většími příručními zavazadly, celý areál je oplocen a na místo dohlíží stovky policistů a desítky kamer.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině