Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Spáchala velezradu.“ Na Merkelovou podali Němci přes tisíc trestních oznámení

Autor: simao, ČTK - 
30. srpna 2017
08:30

Více než tisíc trestních oznámení podali od roku 2015 lidé na německou kancléřku Angelu Merkelovou kvůli jejímu postupu během migrační krize. S odvoláním na státní zastupitelství o tom dnes informoval list Mannheimer Morgen. Všechna oznámení prokurátoři odložili jako bezdůvodná.

„Všechna trestní oznámení podaná na spolkovou kancléřku se ukázala být neopodstatněná,“ uvedla Frauke Köhlerová, mluvčí Spolkového státního zastupitelství, které sídlí v Karlsruhe a je zodpovědné za vyšetřování případů souvisejících s vnitřním i vnějším ohrožením státu.

Trestní oznámení podaná na Merkelovou obsahovala z valné většiny návrh na zahájení jejího stíhání kvůli velezradě. Podle listu Mannheimer Morgen pochází většina trestních oznámení z okruhu lidí blízkých straně Alternativa pro Německo (AfD), která je známá protiimigrační rétorikou.

Na vrcholu uprchlické krize měla AfD v průzkumech veřejného mínění podporu až 14 procent, nyní by ji podpořilo podle různých anket od sedmi do deseti procent voličů. Po německých volbách 24. září ale její členové téměř jistě poprvé usednou ve Spolkovém sněmu.

Podle svých odpůrců se kancléřka Merkelová dopustila velezrady vstřícnou politikou vůči migrantům.

Video  Angela Merkelová v Praze  - Blesk TV
Video se připravuje ...

V září 2015 se předsedkyně německé vlády a Křesťanskodemokratické unie (CDU) z humanitárních důvodů rozhodla přijmout běžence, kteří se dostali po tzv. balkánské stezce do Maďarska, kde jim ale úřady v další cestě do střední Evropy bránily.

V roce 2015 do Německa nakonec přišlo celkem 890 tisíc uprchlíků. Od té doby ale Berlín přijal či v rámci EU podpořil některá opatření zpomalující příliv migrantů.

Za svým rozhodnutím ze září 2015 otevřít hranice běžencům si však Merkelová stojí i dnes. „Bylo důležité a správné, že jsme tehdy lidi v této výjimečné situaci přijali,“ uvedla na své pravidelné letní tiskové konferenci s německými novináři.

fesak2 ( 19. srpna 2020 10:05 )

Neznám horší zločin proti Evropě od doby Hitlera, než co provedla tato žena. A zase z Německa. Hrozná doba, co nahrává šílencům a pomatencům. Přeji si aby jí zavřeli do blázince. Následky jejích činů jsou neopravitelné. Ona zabila Evropu

Nezmar ( 31. srpna 2017 17:57 )

Myslis, ze vykopnout z funkce staci??? Aby si v klidu uzivala stari s temi penezi, co si nahrabala??? Tohle je velezrada a ta se tresta odjakziva smrti!!! Coz stejne v jejim pripade neni dostatecne. Tahle zruda by mela trpet. Dlouze a bolestive.

Nezmar ( 31. srpna 2017 17:53 )

„Všechna trestní oznámení podaná na spolkovou kancléřku se ukázala být neopodstatněná,“ uvedla Frauke Köhlerová, mluvčí Spolkového státního zastupitelství... ??? Jednou si to s ni a s reprezentanty Spolkoveho statniho zatupitelstvi Nemci i ostatni Evropane vyridi tak, jako Rumuni s Nicolaem Ceausescu. Otazkou je, zda se vubec kdy podari vratit Evropu do puvodniho stavu. To pak bude chtit velmi silnou osobnost, ktera nebude mit slitovani s zadnym muslimem. A to by bylo hodne osklive, co by se potom delo. Hodne osklive. Bohuzel, ale taky naprosto nezbytne pro zachranu nasich kultur, tradic a zvyklosti. Tahle lidska zruda Merkel rozpoutala v Evrope valku s fatalnimi nasledky. Tohle uz neni "pouha" vlastizrada, ale opravdova velezrada, ktera nas vsechny bude stat svobodu a zivoty! Trest smrti by pro ni byl prilis lehky. Az do konce sveho zivota by mela denne prozivat bolestiva utrpeni tech, kteri diky jejim "hostum a obohacovacum" ztratili sve blizke, jako ti, jez byli upaleni v kleci za ziva, ti, jimz byly odrezavany hlavy, ti, jez byli zmrzaceni, at uz na tele, ci na dusi. Nemam ani nazev pro tuhle odpornou zrudu!

iFender ( 30. srpna 2017 10:09 )

Kdyz jsou u kormidla CDU a lezo doprkynka duboveho(odlehceni) SPD nic se nestane.Az nastane doba(otazka kdy?),ze budou v opozici potom WARNING!!!Tipuji to na emigraci pry uz koupila v Paraguaji (Strösßner) Ranch Kdo vi?

sores ( 30. srpna 2017 09:56 )

Mužatka v sukni ošklivá jak noc zničí celou Evropu a milióny lidí jí nechají. Měla by být vykopnutá z funkce!

Zobrazit celou diskusi