Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vynálezce o smrti novinářky v ponorce: Spadl mi na ni poklop. Tělo bez hlavy nevysvětlil

Autor: Mii - 
5. září 2017
18:20

Švédská novinářka Kim Wallová, která zemřela na palubě ponorky amatérského vynálezce Petera Madsena, byla usmrcena velkým těžkým poklopem. Dánský podnikatel a strůjce ponorky to v úterý řekl u soudu. Že by novinářku zavraždil, odmítl. Stejně tak odmítl, že by stál za znetvořením jejího těla, byť přiznal, že se ho zbavil, informuje agentura AFP.

Podle Petera Madsena k události došlo tak, že zatímco se oba dva na ponorce plavili, vynálezce podržel pro Kim 70kilový poklop, uklouzl a ten ji následně srazil. „Zničehonic se mi zamotaly nohy a poklop se zavřel,“ vysvětloval u soudu. „Kim byla vážně zraněná, dost krvácela. Na místě, kde ležela, byla kaluž krve,“ pokračoval.

Následně se podle svých slov pokusil její tělo pohřbít v moři. Uvažoval také, že v ponorce spáchá sebevraždu. Nakonec se ale jen rozhodl plavidla zbavit.

Madsenově výpovědi ale odporuje zjištění policie, která v moři u Kodaně našla jen Kimino torzo. Hlava a končetiny se stále pohřešují. Podle vyšetřovatelů musely být odstraněny úmyslně, Madsen je tak obviněn nejen z vraždy, ale také znetvoření těla. Hrozí mu doživotní vězení.

VIDEO: Hrůzná vražda v Plzni. Bezdomovec vytáhl na druhého mačetu:

alfasamec ( 6. září 2017 00:48 )

Spadl na ni poklop a urazil jí hlavu. To je jednoduché vysvětlení.

Zobrazit celou diskusi