Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Napětí mezi britskými politiky: Účty si mezi sebou vyřizují už i jejich kočky

Autor: Darina Jíchová - 
9. září 2017
19:52

Ministerstvo zahraničí převálcovalo úřad britské premiérky. Není pochyb, že si premiérka Theresa Mayová nepřeje, aby někdo poukázal na tuto skutečnost. O co ale přesně šlo? Kocour ministra zahraničí Borise Johnsona Palmerston totiž porazil Larryho, kočku obývající Downing Street v chytání myší. Palmerston chytil 27 hlodavců, líná kočka premiérky Mayové se mu nemůže rovnat. 

Bizarní dotaz britské organizace podporující svobodný přístup k informacím odhalil, že adoptovaný Palmerston je lovec, kdežto Larry se radši válí na pohovce, chytá bronz a pózuje fotografům, na život v přepychu je zvyklý, žil i s expremiérem Cameronem. I jejich majitelé se občas střetnou v ne vždy přátelském souboji.

„Palmerston pochází z útulku, ministr Johnson si ho přinesl domů v dubnu roku 2016, věříme, že počet myší, které nachytal, je vyšší, ale o 27 víme s jistotou,“ uvedl deník Daily Mail. Není to poprvé, co se mazlíčci britských politiků dostali do novin. Jen ve Westminsteru se nyní nachází pět koček: Evie a Osie z Kabinetní kanceláře, Gladstone, Palmerston a Larry. Kočky mezi sebou mají však přátelské vztahy.

Zaměstnanci státní pokladnice dokonce svému miláčkovi Gladstone založili účet na Twitteru, kde sdílí jeho fotky a interesantní rozhovory. „Jsem nejoblíbenější zaměstnanec Pokladnice Jejího veličenstva, kde chytám myši a mazlím se s lidmi,“ zní jeho krátké představení. Popularitě Larryho však zatím nedosáhl ani Gladstone a ani Palmerston.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi