Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Macron za make-up utrácí čtvrt milionu měsíčně. Kritici zuří: Jde to z daní

Autor: Darina Jíchová - 
25. srpna 2017
11:40

Emmauel Macron (39) je pohledný a vždy dobře upravený, jeho vzhled ale není samozřejmostí. Prezident Francie od svého zvolení jen na svůj make-up vynaložil 225 tisíc za měsíc. Jeho kritici upozorňují, že hlava státu by neměla rozhazovat peníze daňových poplatníků. Pro Macrona je ale perfektní vizáž to zásadní. Všímá si toho například britský web Mirror.co.uk.

Nejmladší prezident od dob Napoleona byl ve svých studentských letech úspěšným hercem a jeho vzhled ho v podstatě živil. I při volební kampani mu jeho image pomohla.

Nyní využívá služeb make-up umělkyně, která je známá pouze jako Natacha M. a spolupracovala s ním i během jeho volební kampaně, líčí prezidenta před každým jeho veřejným vystoupením.

Francouzský prezident Macron oslavuje své zvolení:

„Voláme jí jen v případě nutnosti,“ uvedl prezidentův mluvčí. Macronova strana Republika vpřed!, ve francouzštině En Marche, mezi lidmi známá jako EM!, nese prezidentovy iniciály. To je pro některé dalším důkazem jeho domýšlivosti.

„Za jeho vzhled platíme tisíce, on se při tom chystá snižovat počet pracovních míst. Zajímavé by také bylo vědět, kolik za make-up utratí jeho žena,“ řekl jeden z členů z opozičních republikánů. Narážel tím na fakt, že Macronova manželka Brigitte je o 25 let starší než prezident, ale díky svým stylistům na to rozhodně nevypadá.

Mluvčí prezidenta dodal, že výdaje na Macronův vzhled budou zredukovány, upozornil však na fakt, že stávající prezident není žádnou výjimkou. Jeho předchůdci taktéž dbali na to, jak vypadají. Nicolas Sarkozy za make-up utrácel jen o necelých 100 tisíc méně a holohlavý François Hollande nechal u holiče přes čtvrt milionu za měsíc. 

Digitt ( 25. srpna 2017 20:08 )

Udělat z tý báby bábu vypadající alespoň na 65 holt něco stojí no..

naidka ( 25. srpna 2017 20:05 )

Je to narcis. Narcismus: jedná se o vážnou poruchu osobnosti. V krajních případech je někdy nutná i hospitalizace jedince.

gabreta ( 25. srpna 2017 19:39 )

To teda tý starý vraždě po jeho boku, moc dobrou službu nedělá!!

rockyshowman ( 25. srpna 2017 17:54 )

Moje babička měla 86 let, říkali o ní, že je příjemná a pohledná stařenka, ale to co vidím to má 64 roků? To si snad děláte legraci. Něco podobného jsem již dlouho neviděl, ani v hororu.

ivoadler ( 25. srpna 2017 16:32 )

Vyrazit do ulic je málo. Tam už jsme jednou byli a teď se divíme, co jsme vymanifestovali. Lidé musí vědět, co chtějí a ne co nechtějí. Na otázku, co by mělo být, je odpovědí rozpačité mlčení. Macron nás všechny ještě překvapí. Taky se budeme divit.

Zobrazit celou diskusi