Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Už nechci jíst lidi,“ kanibal se udal na policii. Přinesl lidskou nohu, v hrnci mu našli uši

Autor: Darina Jíchová - 
22. srpna 2017
13:20

Skupinka čtyř mužů ve věku 22, 29, 31 a 32 let z provincie KwaZulu-Natal v Jihoafrické republice je podezřelá ze znásilnění a zabití ženy, policie se navíc domnívá, že muži poté ženino tělo rozporcovali a snědli. Podezřelý kanibal vešel do policejní stanice, přinesl s sebou zbývající končetiny jako důkaz a řekl strážníkům, že ho už „nebaví jíst pořád lidské maso“.

Muž z města Estcourt, kterého místní média označují za přírodního léčitele, měl podle všech důkazů znásilnit, zabít a zkonzumovat několik žen. Za hrůznými činy však nestojí sám, policie zadržela další tři pachatele. Nejmenovaný kanibal s sebou donesl na stanici lidskou nohu a ruku a přiznal se.

Zavedl policisty do svého domu, kde byly nalezeny ostatky několika obětí. Vyšetřovatelům se následně podařilo zatknout další dva podezřelé, kteří byli obvinění z vraždy, poslední muž byl obviněn pouze z držení lidského masa.

Na zločince před městským soudem čekal dav místních obyvatel, rozsudek zatím nebyl vynesen a přelíčení s muži bude pokračovat příští týden. Městský radní Mthembeni Majola se obává, že policisté objeví ještě další těla. „Při zajišťování důkazů se v hrnci našlo osm lidských uší, což znamená, že existují ještě jiné oběti,“ řekl tisku.

Policejní mluvčí kapitánka Charmaine Struwigová uvedla: „Tři ze zadržených byli obviněni z vraždy, kanibalismu a držení lidského masa, podle výpovědí zabili ženu a pak ji rozřezali. Čtvrtý muž pak čelí obvinění jen z posledního uvedeného prohřešku. I když se poslední z pachatelů přímo vraždy neúčastnil, ostatní mu dovezli kusy jejího těla do vesnice Amangwe, kde jsme je poté nalezli.“

„Muži jsou zatím obviněni pouze z vraždy jedné ženy, jejíž ostatky se zatím nepodařilo identifikovat. Zločin jsme odhalili, protože se léčitel přišel udat, při výslechu nám předal části lidského těla, vyšetřování nás pak vedlo ke skrýši zločinců, kolem níž se linul zápach tlejícího masa. Na místě jsme zajistili další ostatky, případ ještě není uzavřen,“ oznámila další policejní mluvčí plukovnice Thembeka Mbheleová.

Policie se domnívá, že celá skupina je součástí větší a propracovanější sítě zločinců, kteří obchodují s lidským masem, protože se jim minulý měsíc podařilo v Durbanu, největším městě provincie, zatknout muže s batohem plným čerstvých lidských ostatků. Vyšetřovatelé si myslí, že se je chtěl pokusit prodat místnímu léčiteli.

agfor ( 22. srpna 2017 16:20 )

Já taky ne. Lidi žerou moc zeleniny a maso pak stojí za p r d.

Zobrazit celou diskusi