Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechutné, rybáři vletěly do auta miliony komárů. Zapomněl zavřít okénko

Autor: Mii - 
8. srpna 2017
18:10

Nechávat otevřené okénko u auta se někdy nevyplácí. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil rybář z Ruska, který po návratu z lovu našel ve svém vozidle masivní roj komárů čítající milion jedinců. Rybář celou věc zaznamenal na video.

Rybář, jehož jméno nebylo zveřejněno, se vydal na lov se svými kamarády. Byl to den jako každý jiný. Když se ale vrátili, zjistili, že jejich auto je doslova přeplněné rojícími se komáry. Krvežíznivého hmyzu bylo tolik, že rybář v jednu chvíli „utopil“ ruku v nánosu. Vše ukazuje na videu, které pořídil.

Předpokládá se, že komáři auto obsadili z toho důvodu, že jsou přitahováni k oxidu uhličitému, který lidé vydávají. A jelikož okénko zůstalo otevřeno, plyn v autě cítili a vyrazili za ním jakožto potenciální obětí.

Komáři mohou přenášet řadu životu nebezpečných nemocí. V Česku je to valtická horečka, západonilská horečka a lymeská borelióza, ve světě například malárie nebo vir zika.

Nebezpečí hrozí také v případě, kdy si jedinec svědivý štípanec od komára rozškrábe. Do malých otevřených ranek se tak může dostat jiná infekce z okolí.

syrucek ( 8. srpna 2017 18:55 )

 milión komárů? bych z fotky hádal, že jich bylo o 57 víc

Zobrazit celou diskusi