Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pozor na mořské vši! Chlapci (16) ohlodaly nohy do masa

Autor: shp - 
7. srpna 2017
16:34

To, co se stalo Samu Kanizayovi, připomíná scénu z béčkového hororu. Jde však o realitu. Mladík se šel svlažit na pláž u australského Melbourne do moře a do nohou se mu zakousli agresivní korýši. Podle všeho šlo o dravé mořské vši.

Sam šel hrát v sobotu fotbal, ale unavil se natolik, že se rozhodl, že uleví nohám v moři. Jenže to byla chyba. Když po zhruba půl hodině vylezl z vody, měl nohy pokryté podivnými tvory. „Byla to maličká stvoření, která mu požírala nohy,“ popsala podle webu listu The Guardian jeho rodina.

Popsal to, jako by měl na nohách písek, takže šel zpět do vody,“ řekl otec Jarrod. Jenže to mořské tvory nesetřáslo. Když se obouval, zjistil, že se mu agresivní potvory prokousaly kůží až na maso. „Ti tvorové se prokousali skrze Samovu kůži a způsobili mu velké krvácení,“ dodal Jarrod.

Podle The Guardian zranění způsobili bezobratlovci, pravděpodobně mořské vši. Těch však muselo být obrovské množství. Sam skončil se silným krvácením v nemocnici, kde zašpinil chodbu. Lékaři mu po ošetření řekli, že nic takového ještě neviděli.

Otec zraněného mladíka neotálel a druhý den se na pláž vrátil. Vzal si s sebou kyblík plný masa, na které bezobratlovce nachytal. „Je jasné, že tyhle malé věci opravdu milují maso,“ řekl ke svému úlovku Jarrod. Jeho syn si nějaký ten pátek fotbal nezahraje, ale uzdraví se.

Ve světě jsou známé spíše útoky větších zvířat:

kardinal25 ( 7. srpna 2017 17:39 )

to je hruza, je to cim dal horsi, ja pojedu maximalne tak do bavorska na oktobrfest a i tam abych se bal *****

Zobrazit celou diskusi